Díszdoktor avatás a Tudomány Ünnepén

nov

13.

Díszdoktor avatás a Tudomány Ünnepén

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülést rendezett november 9-én a Pécsi Tudományegyetem a Dr. Halasy-Nagy József Aulában.

A Tehetségtanács javaslata alapján Pro Cura Ingenii elismerésben részesült 
Vörös Eszter
Herger Csabáné
 a tehetséggondozásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó oktatók. 

A PTE Publikációs Díját a 2022-es év alapján karunkról dr. Mohay Ágoston Csanád, az ÁJK dékánhelyettese kapta.

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által adományozott Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Hőnig Klára, az Állam- és Jogtudományi Kar nyelvtanára.

 

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusának döntése értelmében címzetes egyetemi docensi címet, valamint az egyetem címerével ellátott ezüst kitűzőt vehetett át Varga Zoltán, a Győri Törvényszék bírója.

Doctor et Professor Honoris Causa címet adományozott a Pécsi Tudományegyetem Ron Cordova professzornak, aki szoros kapcsolatot tart fenn és komoly szolgálatot tesz az Egyetemnek az oktatási feladatok ellátása, az oktatás színvonalának emelése terén.

2010 óta valóban minden évben kétszer eljövök kurzust tartani a pécsi jogi karra, kivételt csak a világon végigsöpört pandémia okozott. Remélem, a továbbiakban is tudom folytatni ezt a gyakorlatot, hogy eljöhessek Pécsre, ebbe a gyönyörű városba tanulni és tanítani, megosztani a tapasztalataimat. Bevallom, a magam részéről már-már az itteni tanári közösség részének érzem magam, emiatt is fontos pillanat ez az életemben. Látni a hallgatóimat fejlődni, sőt, annak szemtanúja lenni, hogy közülük vannak, akik időközben a kar oktatói, kutatói lettek - szavakkal kifejezhetetlen – csakúgy, mint a díszdoktori elismerés” – mondta Ron Cordova. Forrás: univpecs.com

Ugyanezen a napon a doktori fokozatot szerzett hallgatók oklevél átadására is sor került, ahol a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Doktori Tanácsa sikeres védésük alapján doktori fokozatot ítélt oda a következő hallgatóknak.

PhD oklevelet vehetett át
Mészáros Pál, az Állam- és Jogtudományi Kar tanársegédje
Bold Urnaa, jogász, lawyer
Zamir Avi Shai, nyugalmazott bíró, Retired Judge

Habilitált doktori oklevelet vehetett át
Mohai Máté István, az Állam- és Jogtudományi Kar adjunktusa

Gratulálunk a díjazottaknak és kitüntetetteknek!