Az idei felvételi eljárásban is az átlag felett nőtt a jelentkezők száma a pécsi jogi karon

ápr

12.

Az idei felvételi eljárásban is az átlag felett nőtt a jelentkezők száma a pécsi jogi karon

Évről-évre stabilan nő a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára jelentkezők száma a osztatlan jogász képzésben, valamint a felsőoktatási szakképzésben is.

A 2022 szeptemberében induló képzésekre február 15-éig lehetett jelentkezni elektronikus formában. Az adatok rendszerezése után a felvi.hu nyilvánosságra hozta az idei előzetes jelentkezési adatokat, amelyet minden évben legalább olyan izgatottan várnak az egyetemek, mint a ponthatárok kihirdetését a felvételizők.

A Pécsi Jogi Karra 1821 diák jelentkezett, ez közel 10%-kal magasabb, mint a tavalyi évben. A növekedés 2018 óta folyamtatos, az akkori létszámhoz képest 57%-kal több a jelentkező az idén.
Az osztatlan jogász képzésben az államilag finanszírozott helyekre a tavalyi 531 fővel szemben az idén 610-en jelentkeztek, ez 15%-os emelkedést jelent. A költségtérítéses képzésre jelentkezők száma is növekedést mutat, a tavalyi évhez képest ez 3%-os emelkedés. Fontos a Kar számára, hogy az első helyes jelentkezések száma is magasabb, összlétszámra vonatkozóan 16%-kal, a nappali munkarendes jogász képzésben pedig 24%-kal. 

A jogi felsőoktatási szakképzés jelentkezési adatai is nagyon stabil emelkedést mutatnak évről-évre. 2021-hez képest az idén ez 20%-os növekedést jelent. A tavaly elindított távoktatásos munkarendű képzésre is és a nappali munkarendű, államilag finanszírozott képzésre is a tavalyihoz képest 30% -kal jelentkeztek többen.

A jelentkezési adatokkal összességében elégedettek vagyunk. Karunk képzései továbbra is keresettek, népszerűek, különösen az első helyes jelentkezések magas aránya mutatja az érdeklődők elkötelezettségét a PTE ÁJK iránt. - nyilatkozta Dr. Fábián Adrián a kar dékánja.

A jelentkezési sorrenden változtatni 2022. július 7-i határidőig egyszer van lehetőség.
Érdemes sorrendet módosítani azoknak a diákoknak is, akik magas pontszámra számítanak a felvételin, hiszen a Pécsi Tudományegyetem Rektori Ösztöndíjpályázatot hirdet minden évben a felvételizők legjobbjai számára. Az ösztöndíjasokat a pályázók közül minden karon a legmagasabb pontszámmal felvettek köréből választják ki, és 100.000 Ft-tal támogatják.