„Adatvagyon-hasznosítás és anonimizálás jogi keretei” tréning

ápr

29.

„Adatvagyon-hasznosítás és anonimizálás jogi keretei” tréning

Az adatvagyon hasznosítása számos lehetőséggel kecsegtet, akár az üzleti szféra, akár a közszféra adatai tekintetében. Különös jelentősége lehet az egészségügyi (személyes) adatok statisztikai és tudományos kutatási célú hasznosításának. Ennek jogi keretei azonban meglehetősen összetettek, így a jogszabályi megfelelés (compliance) csak a folyamatok alapos tervezésével és a vonatkozó szabályok ismeretében lehetséges.

Az anonimizálás ugyan az adatvédelmi szabályok alóli mentesség ígéretével kecsegtet, a konkrét megvalósítása és az anonimitás jogi megítélése azonban korántsem evidens. A kurzus ezen kihívások megoldásában kíván segítséget nyújtani. A szolgáltatás célcsoportja a saját (személyes) adatainak hasznosításában érdekelt kkv vagy közszférabeli szervezet, ideértve az egészségügyi szolgáltatókat is.

de-minimis támogatás keret terhére térítésmentesen vehető igénybe, melyekről itt tájékozódhatnak.

Jelenléti képzés, helyszín: PTE Rektori Hivatal Szenátusi Terem (7622 Pécs, 48-as tér 1.)

Időpont: 2024.05.15. 14.00-17.00 óra

Jelentkezési határidő: 2024.05.08.

Jelentkezésre szolgáló felület: pteinnovacio2024.ticketninja.io 

 

A képzés a Hungarian Data-EDIH projekt keretein belül kerül megszervezésre, mely projektben az adatokhoz, adatkezeléshez kapcsolódó további szolgáltatások érhetők el térítésmentesen. Az elérhető szolgáltatásokról tájékozódhat az adatedih.hu honlapon.