17 magyarországi helyszín látható a pécsi jogi kar településeken átívelő kampányvideójában

dec

11.

17 magyarországi helyszín látható a pécsi jogi kar településeken átívelő kampányvideójában

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar médiacsoportja, a Media Iuris, a 2020-as felsőoktatási felvételi kampány keretében készített egy településeken átívelő imázsvideót.

A pécsi jogi kar 16 hallgatója látható a felvételeken, akik mind egy-egy települést képviselve érkeznek meg az egyetemvárosba, Pécsre.

A videóban feltűnnek Nagyatád, Jászberény, Tata, Siklós, Mohács, Újhartyán, Budapest, valamint Gárdonyt nevezetes helyszínei.

A videó, mondanivalóját tekintve arra összpontosít, hogy a középiskolai tanulmányok végeztével számtalan lehetőség nyílik meg a tanulók előtt. A fiatalok kezében a választás, hogy merre induljanak tovább. Ha pedig meghozták a döntést, akkor nincs más dolguk, csak lépniük kell!

Androvics K. Balázs a videó forgatókönyvírója, a Media Iuris elnöke így nyilatkozik a videóról:

„A videó koncepcióját tekintve arra szeretne rámutatni, hogy bár mind máshonnan érkeztünk, az ország más-más pontjáról, de a cél közös, az utunk itt a pécsi jogi karon ért össze. A piros, fehér, zöld színű fáklyáinknak is szimbolikus jelentése van. A videó kedvéért több, mint 2171 km-t tettünk meg. Köszönjük a közreműködést Tóth Gusztávnak is. Reméljük a videó célba ér, és segít a 2020-as felvételi előtt álló fiataloknak a döntésben. Minket a Pécsi Tudományegyetem, és a pécsi jogi kar már összeköt. Bízunk abban, hogy mások is Pécset választják majd, ahogy mi is tettük!” – nyilatkozta Androvics K. Balázs.

Íme a videó: