Jogi felsőoktatási szakképzés már távoktatásban is

dec

03.

Jogi felsőoktatási szakképzés már távoktatásban is

Az országban egyedülálló módon a pécsi jogi karon távoktatás kereteiben is szerezhető felsőfokú jogi asszisztensi képzettség.

2021 szeptemberétől a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara távoktatási formában is meghirdeti a Jogi felsőoktatási szakképzés szakot. A 4 féléves képzés sikeres teljesítésekor a hallgatók felsőfokú képzettséget tanúsító jogi asszisztens oklevelet vehetnek át, mellyel könnyedén elhelyezkedhetnek. A végzett hallgatók ügyvédi irodákban titkársági alkalmazottként, vagy akár a közigazgatási szakterületen az önkormányzati igazgatásban, illetve az államigazgatás egyes területein is sikeresen végzik munkájukat. A képzés célja továbbá olyan jogi alapismeretekkel rendelkező, a jogász munkáját segítő szakalkalmazottak képzése, akik bírósági alkalmazásban tehermentesítik a bírákat az ítélkező munkán kívüli tevékenység alól, ügyészségi alkalmazásban ellátják az ügyintézői és ügykezelői feladatokat.

 A távoktatásba felvételt nyert hallgatók komplett elektronikus tananyagot kapnak a félév elején, melynek feldolgozásához tantárgyanként három alkalommal konzultációs lehetőséget biztosítanak a tárgyfelelős oktatókkal. A tananyagok tartalmazzák az előadások felvett kép- és hanganyagát, valamint az írott tananyagot is. 
A távoktatási forma lehetőséget nyújt azoknak, akik egyébként hagyományos keretek között nem tudnának tanulni, akik Pécstől távolabb élnek. A képzés költségtérítéses formában kerül meghirdetésre, előnye azonban az, hogy költséghatékonyabb formában szerezhető felsőfokú oklevél, hiszen ebben nem kell az utazási- és szállás költséget finanszírozni. A vizsgák szintén online formában zajlanak.

A távoktatási formában történő jogi felsőoktatási szakképzést különösen a kisgyermekkel hosszabb időt otthon töltő anyukáknak, munka mellett tanulni vágyóknak vagy mozgásukban korlátozottaknak ajánlom. Egyéni a tanulás üteme, egyéni az időbeosztás, és négy félév alatt – a mintatanterv szerint haladva – felsőfokú végzettség szerezhető. – nyilatkozta Herger Csabáné egyetemi tanár, a képzés szakvezetője.

 

A képzés az általános felvételi eljárásban kerül meghirdetésre, így a felvi.hu oldalon 2021. február 15-ig adhatják le jelentkezésüket a leendő hallgatók.