TDK tájékoztató fórum

A tájékoztatón a kari TDT elnöke, illetve titkára ismerteti a 37. OTDK központi felhívásának lényegi elemeit, a TDK-munkával kapcsolatos elvárásokat, az őszi félév diákköri programjait, a kari TDT jövőre vonatkozó terveit, valamint megválaszolja a hallgatóságnak a TDK-val, az OTDK-val, a diákkörökkel kapcsolatos kérdéseit.

A programon várunk minden hallgatót, aki érdeklődik a diákköri munka iránt; a részvétel a diákköri tagok számára kötelező.

Centenáriumi Alumni Találkozó

A konferencia tervezett programja

15:00 Dékáni köszöntő
15:10 Kari imázs film vetítés
15:30 A Pécsi Jogi Karról indultam: Dr. Tilesch György (MI szakértő, elnök,  PHI Intézet, Kalifornia)
15:50 VOX Iustis kórus ünnepi koncertje Horváth Attila karnagy vezetésével
16:00 Campus tour – kötetlen nosztalgikus séta a kar épületében, majd ezt követően évfolyamtalálkozók


20:00 Official Centenáriumi Alumni After Party: Pepita Club -Pécs, Zsolnay Vilmos utca 12.
(Zene: HaszánPeti + KissSzabi legendás duó a régi idők emlékére)

A kánonjog mint élő jog - előadás

A Nemzeti Tehetség Program NTP-HHTDK-22-0019 azonosítójú pályázatának támogatásával hallgatóinknak a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola teológus kávézójában szakmai előadást szervezünk „A kánonjog mint élő jog” címmel. A program keretében Szép Attila – általános püspöki helynökkel, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola oktatójával – folytatott beszélgetés során a résztvevők megismerkedhetnek a jognak az egyházban elfoglalt helyével és szerepével, a kánonjog sajátosságaival, valamint bepillantást nyernek az egyházi törvénykezés jelenébe.

Nyitott szeminárium az ügyészi hivatásról

A jogászi hivatásrendek és az igazságszolgáltatás magyarországi története című szemináriumon április 17-én 13.00–14.30-ig vendégünk lesz dr. Hoffmanné dr. Merényi Orsolya, a Pécsi Járási Ügyészség ügyésze, aki az ügyészség jelenéről, az ügyészi hivatásról fog beszélni és szívesen válaszol a hallgatói kérdésekre is.  

A szeminárium ez alkalommal a PTE ÁJK hallgatósága számára nyitott lesz, a terem kapacitása erejéig várjuk mindazokat a hallgatóinkat, akik érdeklődnek az ügyészi munka iránt, esetleg az ügyészi pályán képzelik el jövőjüket.

Adatvédelem a gyakorlatban – Dr. Jóri András előadása

A kari Tudományos Diákköri Tanács, valamint az Informatikai és Kommunikációs Jogi TDK közös szervezésében dr. Jóri András ügyvéd, volt adatvédelmi biztos látogat el karunkra és tart előadást az érdeklődő hallgatóknak Adatvédelem a gyakorlatban – Izgalmas esetek és lehetőségek az adatvédelmi szaktanácsadás területéről címmel. 
A Nemzeti Tehetség Program NTP–HHTDK–22–0019 azonosítójú pályázatának keretében megvalósuló program alkalmával a hallgatóságnak lehetősége lesz kérdések feltevésére, kötetlen beszélgetésre is. 

BÜNTETŐJOG ÉS MÉDIA tudományos ülés

A PÉCSI AKADÉMIAI BIZOTTSÁG (PAB) IX. GAZDASÁG- ÉS JOGTUDOMÁNYOK SZAKBIZOTTSÁGA BŰNÜGYI TUDOMÁNYOK MUNKABIZOTTSÁGA
                                         tisztelettel meghívja Önt és munkatársait

BÜNTETŐJOG ÉS MÉDIA
című tudományos ülésére. 

Az ülés időpontja: 2022. NOVEMBER 16. (szerda) 17.00 óra

                           Az ülés helye: PAB Székház (Pécs, Jurisics M. u. 44.)

 

A mesterséges intelligencia szabályozása az Európai Unióban: lehetőségek és kihívások

A PTE ÁJK „Technológiai fejlődés jogi kihívásai” című pályázati projektje keretében működő kutatócsoportja és az Óriás Nándor Szakkollégium Jog és Technológia Munkacsoportja kerekasztal-beszélgetést szervez a mesterséges intelligencia uniós szabályozásának főbb kérdéseiről.

Moderátor: Fábián Adrián, dékán, projektvezető

Media Iuris születésnap és szakmai előadás

A Media Iuris a Pécsi Tudományegyetem médiacsoportja egy éves lett.

A pécsi jogi kar nyílt napján 2020.02.05-én (szerdán) mindenkit sok szeretettel várunk!

A Születésnapot a Media Iuris elnöke nyitja beszédével.

A Jogklinika részéről Csapó László tart előadást arról, hogy mennyire fontosak a személyiségi jogaink és mi magunk mit és hogyan tegyünk közzé az interneten. Előadásának címe: Az internet sosem felejt?!

A témában meghívott vendégünk lesz Nasz Dániel , akit egy ország ismer a youtube videómegosztó portálnak köszönhetően.

Alkotmányvédelmi Hivatal bemutatkozása

2019. november 06-án szerdán, 8:00-9:30 és 09:30-11:00 órakor tartja bemutatkozó előadását az Alkotmányvédelmi Hivatal.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal keresi azon leendő munkatársait, akik stabil munkahelyre, kihívást jelentő, változatos munkára vágynak, mindezt egy dinamikus, ösztönző és fiatalos csapattal, modern, új munkakörnyezetben.

Előadó: "Titkos" - Alkotmányvédelmi Hivatal

Ösztöndíj tájékoztató amerikai jogi képzésekre

Negyed- és ötödéves joghallgatók, PhD diákok és a közigazgatásban dolgozó jogászok figyelmébe ajánljuk azt az előadást, amely az amerikai jogászképzés ösztöndíjait mutatja be.

Az American Corner Pécs és a Fulbright Hungary szeretettel várja az érdeklődőket november 15-én, délelőtt 9:00-kor a PTE ÁJK (Pécs, 48-as tér 1.) 009-es termébe amerikai jogi képzésekre szóló ösztöndíj tájékoztató előadásra.

Előadó: Litkei Kornélia, vezető EducationUSA tanácsadó