Új infokommunikációs képzés a jogi karon

júl

05.

Új infokommunikációs képzés a jogi karon

2022 szeptemberétől olyan új szakirányú továbbképzés indul a pécsi jogi karon, mely az infokommunikációs jog világába segít eligazodni. Az Infokommunikációs jogi szaktanácsadó képzésre bármely képzési területen szerzett alapdiplomával be lehet csatlakozni.

A jelentkezők új és izgalmas területeken szerezhetnek jártasságot, megismerkedhetnek többek között az adatvédelmi szabályozás elméletével és gyakorlatával, a mesterséges intelligencia alkalmazások és az adathasznosítás jogi kereteivel, a platformgazdaságok jogi vonatkozásaival, legújabb szerzői jogi és hírközlési jogi irányokkal, az elektronikus kereskedelem, e-közigazgatás aktualitásaival, a médiajog szabályaival és az ezekhez szorosan kapcsolódó műszaki és gazdasági ismeretekkel.

Magyarországon az egyetlen akkreditált formában induló képzés az infokommunikációs jogi szaktanácsadás területen. 

Az akkreditáció miatt szakmája leghitelesebb végezettségét szerezheti meg a leendő szaktanácsadó, kiemelkedhet a versenytársak közül.

Azoknak, akinek a tanácsadói praxisában folyamatosan naprakésznek kell lennie, nélkülözhetetlen ismereteket tartogat a képzés. Emellett számos pozíció szintén igényli az infokommunikációs jogi ismereteket. Ha középvezető, akinek be kell számolnia a projektek alakulásáról a felsővezetés számára; külső tanácsadó, akinek belső vagy külső IT, gazdasági csapattal, felsővezetéssel kell kapcsolatot tartani; netán olyan szakember, aki KKV-kat segít a digitalizáció útján (pl. webáruházak, szellemi alkotásaik védelme, stb.), vagy konfliktusokat kell elsimítania egy ilyen szituációban, miközben az infokommunikációs technológiai problémákat old meg, akkor kifejezetten érdemes megfontolnia jelentkezését a képzésre. 

A végzettség birtokában betölthetőek olyan gyakran keresett foglalkozások, mint az adatvédelmi tisztségviselő, akár szervezeten belüli szakemberként vagy önálló szakértőként.

A pécsi jogi kar rendelkezik a legnagyobb hagyományokkal és ehhez kapcsolódó szakmai, kutatási és képzésszervezési tapasztalatokkal az infokommunikációs jog szakterületén. Emellett megerősített, egyénre szabott képzésszervezéssel, a hallgatói igényre szabott képzéssel (rugalmas vizsgázási lehetőségek, időbeosztáshoz alkalmazkodás, elektronikus tananyagok, nem kötelező személyes részvétel, közvetlen kapcsolattartás az oktatóval és a képzés szervezőivel) várja a jelentkezőket.

Jogi ismeretek megszerzéséhez, értelmezéséhez segítséget nyújtó felkészítő alkalmakat, kurzusokat, és rendszeres konzultációkat biztosít a kar a felmerülő kérdésekhez kapcsolódóan, amelynek gyakoriságát, témáját a hallgatók szabhatják meg.
Nemcsak projektmenedzsment és infokommunikációs szakmai ismeretek ad a pécsi jogi kar ezen képzése, hanem a tanácsadás során felmerülő feszültségek, konfliktusok kezeléséhez szükséges konfliktuskezelési, asszertív kommunikációs és alternatív vitarendezés alapú gyakorlati ismereteket is, amelyek kiemelten sikeressé tehetik a tanácsadót szakmájában.

A kar és a képzés szervezői élő kapcsolatot teremtenek meg az oktató kollégák és hallgatóik között. Ezen felül a hallgatók kölcsönösen számíthatnak egymásra, akik a pécsi jogi karon végeztek, aktív szakmai közösség tagjaivá válnak, akiket a Kar maga is gyakran megkeres, ha egy adott területen dolgozó szakemberre van szüksége.

Dr. Hohmann Balázs a képzés vezetője beszélt arról, hogy milyen lehetőségekkel találkozik majd a jelentkező.

Csak és kizárólag gyakorló szakemberekkel találkozik majd a hallgató, akik több éves, évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a szakmájukba, és élen is járnak abban.
Ne rémüljenek meg a jogi megjelöléstől, a képzés jogi jellegétől – mindent megteszünk, hogy teljesen érthető, követhető, fogyasztható maradjon számukra a képzés anyaga, egyedi konzultációkkal, külön, kifejezetten a nem jogi végzettséggel rendelkező hallgatókra dedikált kurzusokkal, jogi felkészítővel segítjük a felkészülést.

További információ >>

Jelentkezési határidő: 2022.08.31. 

Jelentkezni a kar honlapján lehet elektronikus formában.