TDK orientációs nap

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián induló versenyzőink online mini-konferencián mutatják be pályamunkáikat, ezzel is készülve az OTDK-ra, egyúttal motivációt adva társaiknak, a következő évek diákköröseinek.  Az egész napos rendezvény bármely részében várjuk az érdeklődő PTE ÁJK-s hallgatókat, különösen az alsóbb évfolyamosokat, és természetesen az oktató kollégákat is!

The Pandemic and the Law / A pandémia és a jog online international conference

A konferencia iránt érdeklődők a dekan@ajk.pte.hu címre megküldött e-maillel regisztrálhatnak április 6-ig.

9:00 Opening by Adrián FÁBIÁN (dean, University of Pécs Faculty of Law)


Panel I: International and European Law Aspects of the Pandemic
Moderator: Ágoston MOHAY (associate professor, vice-dean, University of Pécs)

„Kriptoeszközök világa a jog és a gazdaság szemszögéből” on-line konferencia

Szeretettel várjuk a jogász és közgazdász szakma képviselőit, egyetemi oktatóit, kutatóit, a témában jártas gazdasági szakembereket, végül, de nem utolsó sorban pedig az alapszakos, mesterszakos és doktori képzésben részt vevő hallgatókat. Célunk, hogy a technológiai innováció ezen területének kihívásait behatóbban megismerjük.

Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében 2019 című konferencia Budapesten

A Kisebbségi Jogvédő Intézet idén november 28-30-a között rendezi meg Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának dísztermében, a "Magyarok Jogvédelme a Kárpát-medencében" című rendes éves konferenciáját.

Az esemény célja a határon túli magyar kisebbségi jogvédelem aktuális tapasztalatainak összegzése, az egyes régiók civil jogvédőinek, jogászainak és ügyvédjeinek kölcsönönös tájékoztatása, valamint új információk szerzése és kapcsolatok építése. A rendezvényen a meghívott szakértők mellett az Intézet partnerei mutatják be tevékenységüket.