Kari Tudományos Diákköri Konferencia

 

2022. október 17–20. között rendezzük a PTE ÁJK-n a Kari (intézményi) Tudományos Diákköri Konferenciát, amely egyúttal előválogató fordulója a 2023. évi OTDK-nak.

Az ITDK programja a következő:

2022. október 17. hétfő

Családjogi tagozat
12.00–13.00
Helyszín: 307.

Jog- és állambölcseleti tagozat
13.00–14.15
Helyszín: 307.

Sustainability, technology and law - international conference

The Department of Financial Law and Economic Law of the University of Pécs Faculty of Law announces an international online conference on the following topic:
"Sustainability, technology and law"

OPENING PRESENTATION OF THE CONFERENCE 
PROF. DR. GYULA ZELLER JR., PROFESSOR EMERITUS WILL GIVE A LECTURE ON THE FOLLOWING TOPIC
„Can we avoid stagflation? Risks of and therapies for an economic crisis.”

We welcome applications from all academics and doctoral students interested in the conference.

Válság, technológia és jog - nemzetközi konferencia

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Pénzügyi Jogi és Gazdasági Jogi Tanszéke nemzetközi online konferenciát hirdet az alábbi témakörben:
„Válság, technológia és jog”

A KONFERENCIA NYITÓ ELŐADÁSÁT
DR. IFJ. ZELLER GYULA, CÍMZETES EGYETEMI TANÁR TARTJA AZ ALÁBBI TÉMÁBAN
„Can we avoid stagflation? Risks of and therapies for an economic crisis.”

Szeretettel várjuk minden, a konferencia iránt érdeklődő egyetemi oktatók, doktoranduszok jelentkezését.

Fenntarthatóság, technológia és jog - on-line konferencia

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Pénzügyi Jogi és Gazdasági Jogi
Tanszéke nemzetközi online konferenciát hirdet

„Fenntarthatóság, technológia és jog” címmel.

A konferencia nyitó előadását PROF. DR. ASZÓDI ATTILA, A BME TTK dékánja, egyetemi tanár tartja, melynek címe: A magyar és az európai energetika meghatározó kihívásai a COVID-, a klíma- és a háborús
válság közepette.

Szeretettel várjuk minden, a konferencia iránt érdeklődő egyetemi oktató, doktorandusz jelentkezését.

A konferencia dátuma: 2022. 04. 21. 09:00 óra.

Te mit tehetsz? - Tárgyalás a gyermekért

A pécsi jogi kar szeretettel invitál minden érdeklődőt, jövőbeli szakembert, egyetemi hallgatót egy olyan rendkívüli előadásra, Te mit tehetsz? - Tárgyalás a gyermekért címmel, amelyben betekinthetünk egy tárgyalás alakulásába, így átélheti és átérezheti egy fogyatékossággal élő gyermek életének további alakulását komolyan meghatározó eseményt.

Vajon hány ponton dőlhet el egy fogyatékkal élő gyermek sorsa? Vajon hány szakember hozzáállása befolyásolja a teljes életet élő felnőtté válás lehetőségét?

Tudomány a jogalkotás szolgálatában

Idén tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat, amelynek fővédnöke, az elmúlt évek hagyományait követve Áder János köztársasági elnök, védnöke pedig Varga Judit miniszter asszony. A 2021. november 3-30. között megrendezésre kerülő eseménysorozat mottója a „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz”.

Az idei évben az Igazságügyi Minisztérium önálló konferenciával kíván csatlakozni a Tudományünnep programsorozatához, melynek címe „Tudomány a jogalkotás szolgálatában”.

Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében 2021

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket a Kisebbségi Jogvédő Intézet idei őszi konferenciájára, mely november 4-6 között kerül megrendezésre online formában. Az első napon néhány előadás angolul, a második nap teljesen magyarul, a harmadik napon szintén néhány előadás angolul lesz megtartva. Az első napi angol nyelvű előadásokhoz szinkrontolmácsot biztosítunk.

TDK orientációs nap

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián induló versenyzőink online mini-konferencián mutatják be pályamunkáikat, ezzel is készülve az OTDK-ra, egyúttal motivációt adva társaiknak, a következő évek diákköröseinek.  Az egész napos rendezvény bármely részében várjuk az érdeklődő PTE ÁJK-s hallgatókat, különösen az alsóbb évfolyamosokat, és természetesen az oktató kollégákat is!

The Pandemic and the Law / A pandémia és a jog online international conference

A konferencia iránt érdeklődők a dekan@ajk.pte.hu címre megküldött e-maillel regisztrálhatnak április 6-ig.

9:00 Opening by Adrián FÁBIÁN (dean, University of Pécs Faculty of Law)


Panel I: International and European Law Aspects of the Pandemic
Moderator: Ágoston MOHAY (associate professor, vice-dean, University of Pécs)

„Kriptoeszközök világa a jog és a gazdaság szemszögéből” on-line konferencia

Szeretettel várjuk a jogász és közgazdász szakma képviselőit, egyetemi oktatóit, kutatóit, a témában jártas gazdasági szakembereket, végül, de nem utolsó sorban pedig az alapszakos, mesterszakos és doktori képzésben részt vevő hallgatókat. Célunk, hogy a technológiai innováció ezen területének kihívásait behatóbban megismerjük.

Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében 2019 című konferencia Budapesten

A Kisebbségi Jogvédő Intézet idén november 28-30-a között rendezi meg Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának dísztermében, a "Magyarok Jogvédelme a Kárpát-medencében" című rendes éves konferenciáját.

Az esemény célja a határon túli magyar kisebbségi jogvédelem aktuális tapasztalatainak összegzése, az egyes régiók civil jogvédőinek, jogászainak és ügyvédjeinek kölcsönönös tájékoztatása, valamint új információk szerzése és kapcsolatok építése. A rendezvényen a meghívott szakértők mellett az Intézet partnerei mutatják be tevékenységüket.