Online záróvizsga információk

Tisztelt Hallgatók!

A kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel a Kar az online záróvizsgáztatást a Microsoft Teams rendszeren keresztül valósítja meg. Az alkalmazás minden egyetemi hallgató számára elérhető az Office 365 szolgáltatáson keresztül, mely a Neptun azonosítóval (loginnévvel), és jelszóval vehető igénybe. A szolgáltatást több módon is el lehet érni (böngésző, asztali alkalmazás, okoseszköz app, stb...), a legjobb felhasználói élmény (és a sikeres vizsga) érdekében az asztali alkalmazást ajánljuk.

Az alkalmazás letöltése

https://products.office.com/hu-hu/microsoft-teams/download-app

Bejelentkezés

A hallgatói azonosítót minden esetben EHAkód@tr.pte.hu vagy NEPTUNkód@tr.pte.hu formátumban kell megadni a bejelentkezés során. (Azon hallgatók, akik EHA és Neptun kóddal is rendelkeznek, EHA kódjukat használják az azonosításhoz, ahogy a Neptun belépéshez is.)

Teams belépés

  • Ha jól adtuk meg a felhasználónevet, akkor a következő lapon egy PTE-s azonosító oldalon adhatjuk meg a Neptun rendszerben használt jelszavunkat.

Teams jelszó

 

 

Vizsga indítása

Az online vizsgát (értekezletet) a vizsgabizottság kezdeményezi, az adott napra bejelentkezett hallgatók egyéni meghívásával. A vizsgázóknak a vizsga kezdetétől kell várakozniuk a hívásra. A vizsgabizottság alapvetően névsor szerint (ábécé) kezdeményezi a hívásokat, azonban érdemes rendelkezésre állni végig a vizsga napján, mivel elképzelhető, hogy gyorsan megy a vizsgázás (például valaki nem jelenik meg).

További információk

https://kancellaria.pte.hu/szervezet/informatikai_igazgatosag/teams
https://kancellaria.pte.hu/sites/kancellaria.pte.hu/files/files/IIG/O365/PTE_O365_Teams.pdf
https://kancellaria.pte.hu/szervezet/informatikai_igazgatosag/teams/gyik