Főoldal

Hallgatóknak

Szaknyelvi Vizsgaközpont

Szakirányú továbbképzések

Doktori Iskola

Felvételizőknek

Gyakorlatorientált képzési lehetőségek

Campus Legal Aid Clinic

Gyakorlatban is hasznosítható, munkaerőpiacon komoly értékkel rendelkező tudást, tapasztalatot szeretnél szerezni egyetemi éveid alatt – mindezt egy jó közösségben?

A PTE ÁJK, Magyarországon egyedülálló Jogklinika programját pont Neked találták ki!

A Jogklinika – akár egy közepes méretű ügyvédi iroda – lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra, hogy valódi, változatos ügyekben próbálhassák ki elméleti tudásukat. A Jogklinika keretein belül a hallgatók tanácsadó jelleggel nyújtanak jogi segítséget a PTE hozzájuk forduló magyar és nemzetközi egyetemi polgárainak, mint „Ügyfeleknek”. A program résztvevői valódi eseteket oldhatnak meg az első ügyféli találkozón történő tényállás felderítéstől kezdve a kész jogi vélemény Ügyfélnek való átadásáig, elmagyarázásáig. Egyedülálló lehetőséget biztosít a program a majdani gyakorló jogász számára kulcsfontosságú készségek elsajátítására, mint például a jogi érvelés, a lényegre törő problémakezelés, szakmabeliekkel és laikusokkal történő kommunikáció. A Jogklinika munkáját olyan mentorok segítik, mint például a Kaposvári és Pécsi Törvényszék bírói, a Baranya Megyei Főügyészség ügyészei, a Bird&Bird Budapest nemzetközi ügyvédi iroda, Deloitte Legal nemzetközi jogi tanácsadó cég – és ez a kör csak bővül!

A mentorok egyenként ellenőrzik a hallgatók által írt jogi véleményeket, így a program résztvevői közvetlen bepillantást nyerhetnek, hogyan gondolkodik egy bíró vagy egy ügyvéd, és nem utolsó sorban, jó szakmai kapcsolatokat építhetnek ki.

Az Ügyfelek többsége külföldi hallgató, így a program remek lehetőséget nyújt a nyelvtudás fejlesztésére, más kultúrák megismerésére, nemzetközi kapcsolatépítésre.

Bővebben: http://legalclinic.hu/

Modern technológiák

Az infokommunikációs technológiák és jogi szolgáltatások ötvözésében egyedülálló iLex szemináriumi keretek között biztosítja a hallgatók számára korszerű, modern jogi technológiák elméleti és gyakorlati oktatását. Kar hallgatói részt vesznek az iLex Watson: Lexi (az IBM mesterséges intelligencia jogi és innovációs területre történő magyar és angol nyelvű alkalmazása) magyar nyelvi tanításában, illetve tesztelésében.