Főoldal

Hallgatóknak

Szaknyelvi Vizsgaközpont

Szakirányú továbbképzések

Doktori Iskola

Felvételizőknek

Mediátor szakirányú továbbképzés - Pécs

Képzési idő
2 félév
Finanszírozási forma
Önköltséges
Képzési forma
Levelező
Képzés indulása
Szeptemberi indulás
Képzés típusa
Szakirányú továbbképzés
Az oktatás nyelve
Magyar
  • A továbbképzésről
  • A továbbképzés leírása
  • Felvételi információk
  • Kapcsolat
  • Jelentkezés
Rövid leírás

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának két féléves, pécsi képzési helyszín mellett zajló levelező képzése bevezeti hallgatóit a jog- és érdekviták békés rendezésének világába. A képzés széleskörű szakmai rátekintést biztosít a mediációhoz és közvetítéshez kapcsolódó szakterületre, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező oktatóink tolmácsolásában. Pécs városa és a Pécsi Tudományegyetem környezete pedig kiváló feltételeket biztosít mind ehhez. A képzést sikeresen elvégző hallgatók - a vonatkozó jogszabályba foglalt egyéb, szakmai gyakorlatra vonatkozó feltételek teljesítésével - jogosultságot nyernek arra, hogy az Igazságügyi Minisztérium által vezetett közvetítői névjegyzékbe kerülhessenek, s ennek segítségével megalapozhassák önálló közvetítői praxisukat.

Képzés célja

A képzés célja, hogy a részvevők a közvetítés alapvető pszichológiai, társadalmi, jogi hátterét megismerjék.
A szakmai törzsanyag tárgyai tételesen bevezetik a hallgatókat a mediáció elméleti és gyakorlati alkalmazási területeibe, az egyes részterületek különleges ismérveit is bemutatva. A képzést lezáró gyakorlati órák szerepe, hogy az elméleti ismereteket a hallgatók a gyakorlatban minél hatékonyabban alkalmazzák.

Jelentkezési űrlap >>

Oklevélben szereplő képzettség neve
Mediátor (közvetítő)
Képzés helyszíne(i)
Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (7622 Pécs, 48-as tér 1.)
Felvételi információk, jelentkezési feltételek

Mediátor szakirányú továbbképzésre történő felvétel feltétele: Agrár; bölcsészettudomány; társadalomtudomány; informatika, jogi; közigazgatási, rendészeti és katonai; gazdaságtudományok, műszaki; orvos- és egészségtudomány; pedagógusképzés; sporttudomány; természettudomány; művészet; művészetközvetítés; valamint hitéleti képzési területek alapképzési szakjainak valamelyikén szerzett oklevél (https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/).

Felvételi irányszám
20 fő
Költségtérítés összege
LK:220 000 Ft/félév
Kapcsolat

Gáspár-Kovács Enikő tanulmányi ügyintéző

Tel.: 72/501-599/23230mellék

Email:  kovacs.eniko@ajk.pte.hu