ajk.pte.hu - legfrissebbek https://ajk.pte.hu/ Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar Tue, 20 Nov 2018 06:30:40 +0100 ajk.pte.hu - legfrissebbek https://ajk.pte.hu/ hu-hu Felhívás nemzetközi jogi jogesetmegoldó versenyre https://ajk.pte.hu/hirek/kari_hirek/felhivas-nemzetkozi-jogi-jogesetmegoldo-versenyre-2018-2019-tanev https://ajk.pte.hu/hirek/kari_hirek/felhivas-nemzetkozi-jogi-jogesetmegoldo-versenyre-2018-2019-tanev Felhívás nemzetközi jogi jogesetmegoldó versenyre A 2018/19. tanévben újra megrendezik az immár IX. Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Versenyt, amelyre a nemzetközi jog tárgyat már teljesített, vagy azt jelenleg tanuló hallgatók jelentkezhetnek.

...]]>
+2000
Pályázati lehetőség a Baker McKenzie-nél https://ajk.pte.hu/hirek/palyazatok/palyazati-lehetoseg-a-baker-mckenzie-nel-2018-11-19 https://ajk.pte.hu/hirek/palyazatok/palyazati-lehetoseg-a-baker-mckenzie-nel-2018-11-19 Pályázati lehetőség a Baker McKenzie-nél A 12 hetes nemzetközi program keretein belül a Baker McKenzie jogászaival Budapesten és európai országokban szerezhetnek tapasztalatot a frissen végzett jogászok.

...]]>
+2000
Ügyvédek egykor és ma - vendégünk a Pécsi Ügyvédi Kamara Elnöke https://ajk.pte.hu/hirek/rendezvenyek_programok/ugyvedek-egykor-es-ma-vendegunk-a-pecsi-ugyvedi-kamara-elnoke https://ajk.pte.hu/hirek/rendezvenyek_programok/ugyvedek-egykor-es-ma-vendegunk-a-pecsi-ugyvedi-kamara-elnoke Ügyvédek egykor és ma - vendégünk a Pécsi Ügyvédi Kamara Elnöke 2018. november 21-én 15.30 órai kezdettel a kari TDT szervezésében vendégünk lesz dr. Leposa Marianna, a Pécsi Ügyvédi Kamara elnöke.

...]]>
+2000
Trócsányi László: a kormánynak fontos a vidéki jogászképzés https://ajk.pte.hu/hirek/kari_hirek/trocsanyi-a-kormanynak-fontos-a-videki-jogaszkepzes https://ajk.pte.hu/hirek/kari_hirek/trocsanyi-a-kormanynak-fontos-a-videki-jogaszkepzes Trócsányi László: a kormánynak fontos a vidéki jogászképzés Budapest, 2018. november 9., péntek (MTI) - A kormánynak fontos, hogy erősek legyenek a vidéki állam- és jogtudományi karok - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a nemzeti kiválósági jogászösztöndíjasok szakmai napján pénteken Budapesten.

...]]>
+2000
TDK orientációs nap https://ajk.pte.hu/hirek/rendezvenyek_programok/tdk-orientacios-nap-2018 https://ajk.pte.hu/hirek/rendezvenyek_programok/tdk-orientacios-nap-2018 TDK orientációs nap 2018. november 15-én 11.00-15.00 óra között rendezzük a kari TDK orientációs napot, amelynek során bemutatkoznak a diákkörök, az OTDK-ról szóló tájékoztatót és néhány az OTDK-ra továbbjutott pályamunka előadását is meghallgathatják az érdeklődők, valamint a TDK-val kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik.

...]]>
+2000
Díszdoktoravatás és egyetemi kitűntetés az Ünnepi Szenátusi Ülésen https://ajk.pte.hu/hirek/kari_hirek/diszdoktoravatas-es-egyetemi-kituntetes-az-unnepi-szenatusi-ulesen https://ajk.pte.hu/hirek/kari_hirek/diszdoktoravatas-es-egyetemi-kituntetes-az-unnepi-szenatusi-ulesen Díszdoktoravatás és egyetemi kitűntetés az Ünnepi Szenátusi Ülésen Pécsi Tudományegyetem Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülést tartott a Magyar Tudomány Napja alkalmából november 8-án, melynek alkalmából került sor Dušan Nikolić jogprofesszor „Doctor Honoris Causa” avatására, valamint karunk egyetemi tanárának, Dr. Horváth Zsuzsannának kitűntetésére.

...]]>
+2000
Karunk hallgatója az 5. Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyen győztese https://ajk.pte.hu/hirek/kari_hirek/karunk-hallgatoja-az-5-dr-nagy-laszlo-maganjogi-ervelesi-versenyen-gyoztese https://ajk.pte.hu/hirek/kari_hirek/karunk-hallgatoja-az-5-dr-nagy-laszlo-maganjogi-ervelesi-versenyen-gyoztese Karunk hallgatója az 5. Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyen győztese A Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyen idén Suhajda Máté, karunk ötödéves joghallgatója diadalmaskodott!

...]]>
+2000