Nemzetközi kriminológiai nyári egyetem

Kategória: Rendezvények, programok
2017. May 29.

A PTE ÁJK és a freiburgi Max Planck Intézet hagyományos kriminológiai nyári egyetemére 2017. május 29. és június 1. között kerül sor a pécsi jogi karon.

A két intézmény már tíz éve minden második évben büntetőjogi, és szintén kétévente, minden páratlan évben kriminológiai nyári egyetemet rendez Pécsett. 
A "Sommerkurs" idei fő témái a titkosszolgálati eszközök és módszerek, valamint a fedett nyomozás aktuális kérdései. Az előadók valamennyien a téma elismert hazai és külföldi kutatói, többek között Prof. Dr. Dr. hc. mult. Ulrich Sieber, a Max Planck Intézet igazgatója, Prof. Dr. Tóth Mihály egyetemi tanár, Dr. Resperger István, az NKE Nemzetbiztonsági Intézet igazgatója, Prof. Dr. Herke Csongor dékánhelyettes, a PTE ÁJK Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszék vezetője, Dr. Mészáros Bence r. ezredes, egyetemi docens, az NKE RTK Bűnügyi Stratégiai Tanszék vezetője is tart német vagy angol nyelven előadást a konferencián. A hallgatók fiatal bírák, ügyészek és egyetemi oktatók, kutatók lesznek Magyarországról és külföldről.

A konferencia részletes programja itt olvasható >>

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon