Jogász Napok 2014

Kategória: Rendezvények, programok
2014. March 27.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, immáron egyfajta tradícióként, jogász napok kerülnek megrendezésre minden év tavaszán.

Az idei fesztivál március utolsó, valamint április első napjára esik. A két napos rendezvénysorozat alatt a kar hallgatói szervezetei különféle programokkal kedveskednek a hallgatóknak, az oktatóknak, valamint az egyéb résztvevőknek. E programok részben kötetlen, részben szakmai, részben pedig vegyes elfoglaltságokat jelentenek.

A kötetlen eseményeket tekintve az érdeklődők megismerkedhetnek Weisz Fanni siket szépségkirálynővel és esélyegyenlőségi aktivistával, aki „A csend világából a csend hangjáig” címmel fog előadást tartani, valamint Szirmai Gergely filmkritikussal is, aki népszerűségét főként videóblog csatornájának köszönheti. Az ellátogatók a Sportolaw, sportért felelős hallgatói szervezetnek köszönhetően kipróbálhatják kosárlabda, valamint football tudásukat, a Hallgatói Önkormányzat jóvoltából a lasertag-gel is megismerkedhetnek, borkóstolón és pálinkakóstolón vehetnek részt, illetőleg műveltségi vetélkedő keretében megmérettethetik magukat a jog témakörén kívül is.

Részben kötetlen, részben szakmai keretek között különféle jogesetmegoldó versenyek kerülnek megrendezésre – többek között alkotmányjogi, római jogi, közigazgatási jogi és polgári jogi tárgykörben –, valamint az Óriás Nándor Szakkollégium jóvoltából perbeszédversenyen is elindulhatnak az érdeklődők.

A szakmai előadásokat tekintve, az Óriás Nándor Szakkollégiumnak köszönhetően, többféle témakör is érintésre kerül. A Sportolaw, sportért felelős hallgatói szervezettel közös szervezésben a stadionépítés aktuális kérdéseivel ismerkedhetnek meg a jelen lévők, amely előadásra dr. Tamás Henriette, szakmai tanácsadó, Jánosi Balázs, megbízott osztályvezető (mindketten az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai) és dr. Gudra Tamás, gazdasági igazgató (Magyar Labdarúgó Szövetség) mellett sztárvendéggel is készülnek a szervezők. Egy másik programpont a női egyenjogúság területe, amellyel kapcsolatban jogász és nem jogász oktatók egyaránt kifejtik majd véleményüket. A harmadik program valamivel gyakorlatiasabb kérdéseket feszeget, mivel a résztvevőknek lehetőségük nyílik majd közvetlen kérdéseket szegezni a meghívott neves ügyvédi irodák munkatársaihoz. Ezen felül a tavaszi választások is napirendre kerülnek a keddi nap folyamán, illetőleg az Integro-nak köszönhetően fiatal jogászok számolnak majd be elhelyezkedési és munkakezdési tapasztalataikról, a Hallgatói Önkormányzat szervezésében pedig dr. Angyal Miklós, igazságügyi orvosszakértő tart majd előadást „Watson Sherlock nélkül” címmel. Mindezek mellett a Jogász Napok keretében mutatkozik be a pécsi Jogklinika is, valamint a rendezvénysorozat ad majd otthont az Óriás Nándor Alapítvány díjátadó ünnepségének is.

Bővebb információ és program: https://www.facebook.com/jogasznapok

Plakát

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon