Szakmai gyakorlat a Külügyi és Külgazdasági Intézetben

Kategória: Pályázatok, karrier
2017. September 04.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet 12 hetes szakmai önkéntes lehetőséget biztosít egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint doktoranduszok számára, mely a korábbi gyakornoki program folytatása.

Az önkéntes munka keretében kiválasztott jelentkezők legalább heti két alkalommal, összesen heti 16 órában részt vesznek a KKI munkájában, az Intézet épületében (Külügyi és Külgazdasági Intézet, 1016 Budapest, Bérc u. 13-15.), emellett meghatározott feladatokat otthon is elvégezhetnek.

A programban való a részvétel feltétele:

  • alapképzés (BA) esetén az elvégzett négy szemeszter;
  • mesterképzésben (MA) az elkezdett első szemeszter,
  • illetve PhD képzésben való részvétel.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (MS Word formátumban):

  • A pályázó szakmai önéletrajza
  • Publikációs jegyzék (ha van), illetve egy korábbi elemzés vagy egyéb írásos produktum
  • Kutatási terv (nem motivációs levél!), amelyben a jelentkező kifejti, hogy milyen szűkebb témát, problémát, külpolitikai eseményt szeretne kutatni (max. egy oldal)

Azok a jelöltek, akik a fenti kiírásnak megfelelnek, részt vesznek az első kiválasztási fordulóban, amelynek során rövid határidővel egy aktuális világpolitikai kérdés kapcsán kell elemzést készíteniük. A feladatról az érintett jelöltek e-mailben kapnak tájékoztatást. A második, szóbeli kiválasztási forduló egy elbeszélgetés az Intézet egyik kutatójával.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 17. (éjfél)

Az első, írásbeli fordulótervezett időpontja 2017. szeptember 22 és 24. között lesz. A második, szóbeli fordulóé (egyéni időpont egyeztetést követően) szeptember 27-29. között várható.

A kiírás letölthető itt. >>
További információ a KKI honlapján található. >>

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon