Pályázati felhívás a PTE Átütő Tehetségek Ösztöndíjra

Kategória: Pályázatok, karrier
2015. October 15.

A Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóságának Tehetséggondozási Irodája mint az egyetem Központi Regionális Tehetségpontja a 2015/2016-os tanévre ösztöndíj pályázatot hirdet az átütő tehetségek számára, melynek keretében összesen tíz hallgató részesül ösztöndíjban a művészet, sport és a tudományok területéről. A nyertesek egyben Egyetemünk tehetségkövetei is lesznek.

A pályázat célja: a kiemelkedő művészeti, sport és tudományos tevékenységek elismerése és a tehetségek szerepvállalásának fokozása.

Az ösztöndíjat és a vele járó tehetségköveti megbízást pályázat útján ítélik oda, és olyan kiemelkedő teljesítményt elért hallgatók kaphatják, akik:
- kiemelkedő művészeti, tudományos vagy sporttevékenységük révén hazai, valamint nemzetközi megmérettetéseken öregbítették Egyetemünk hírnevét;
- a tehetségköveti szerepvállalással képviselik, hangsúlyozzák az egyetemi tehetséggondozás fontosságát;
- tehetséggondozásról szóló honlapunkon, kiadványainkban, rendezvényeinken kiemelkedő példájukon, nyilatkozataikon, fényképükön keresztül népszerűsítik a tehetségügyet.
Vállalják, hogy
- nyilatkozataikkal erősítik Egyetemünk imázsát;
- tehetségkövetként képviselik, hogy a Pécsi Tudományegyetemen a tehetségsegítés közös ügy, és hangsúlyozzák a tehetségek szerepvállalásának fontosságát;
- népszerűsítik a PTE középiskolásoknak szóló SZINAPSZIS hallgatómentor programját, és kiemelkedő példájukon keresztül, karakteres, meghatározó személyiségükkel segítik a középiskolás tehetségek Pécsi Tudományegyetemre vonzását, valamint korai bekapcsolását az egyetemi tehetséggondozásba;
- tehetségnapon, mentornapon és más, tehetséggel kapcsolatos rendezvényeken szerepet vállalnak.

A Pécsi Tudományegyetem átütő tehetségei számára létrehozott ösztöndíj a 2015/16-os tanévre szól. Az ösztöndíj havi összege: 30.000 Ft.

A pályázat benyújtásának feltételei, a pályázati űrlap illetve a tehetségköveti szándéknyilatkozat letölthető a PTE honlapjáról. >>

A pályamunkákat a Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóságának Tehetséggondozási Irodájába kell eljuttatni postai úton vagy személyesen.

Postacím: 7622 Pécs, Vasvári u. 4.
A pályázók a Tehetségtanács által kijelölt szakmai bizottság előtt személyes meghallgatáson vesznek részt, melyen a szakmai bizottság a tehetségköveti szerepre való alkalmasságot vizsgálja.
A pályaműveket a benyújtott dokumentumok és a szóbeli meghallgatás alapján a Tehetségtanács bírálja el.
A pályázatok beérkezési határideje: 2015. november 2. 12:00 óra.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon