Megjelentek a 2015/16. tanévre szóló ERASMUS+ pályázati kiírások

Kategória: Pályázatok, karrier
2015. February 09.

A Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kara pályázatot ír ki a 2015/2016. tanévben Erasmus+ hallgatói tanulmányi, illetve hallgatói szakmai gyakorlat mobilitási programokban való részvételre.

A hallgatói tanulmányi mobilitási program célja, hogy lehetővé tegye oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzését egy másik program országbeli felsőoktatási intézményben. A tanulmányi célú mobilitásnak elő kell segítenie a hallgató tanulmányi előmenetelét és személyes képességeinek fejlesztését. 
Az Erasmus program keretében a pályázaton nyertes hallgatók lehetőséget kapnak Európai Uniós partneregyetemeink egyikén részképzésben részt venni (lehetőséget kapnak arra, hogy a külföldi egyetem saját hallgatóival megegyező státusban fogadja őket, nem kell tandíjat fizetniük és a kint teljesített vizsgáik itthoni tanulmányi kötelezettségükbe tanszéki engedéllyel beszámíthatók). A tanulmányutak célja félév-áthallgatás, a szakdolgozat elkészítése. A külföldi tanulmányok minimális időtartama 3 hónap.

A szakmai gyakorlat mobilitás programokban a gyakorlat egy másik programországban található vállalkozásnál, szervezetnél eltöltött időszak. Célja, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának a megértéséhez. Az Erasmus+ program keretében a pályázaton nyertes hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy a programország egyetemein, szakmai szervezeteinél, non-profit szervezeteinél szakmai gyakorlatot teljesítsenek. 

Mindkét pályázattal kapcsolatos további részletek és a pályázati feltételek a letölthető dokumentumokban találhatók.
Pályázat hallgatói tanulmányi mobilitási programban való részvételre >>
Pályázat hallgatói szakmai gyakorlat mobilitási programban való részvételre >>
 

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon