Külügyminisztériumi pályázat doktoranduszoknak

Kategória: Pályázatok, karrier
2017. July 25.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet a külgazdasági és külügyi döntéshozatalt támogató, illetve a külpolitikát érintő kutatás témájában doktoranduszok, abszolutóriumot szerzett és fokozatszerzési eljárás alatt álló doktorjelöltek számára doktoranduszi program keretében tudományos kutatás folytatására.

A pályázat célja a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (továbbiakban KKM) kutató doktoranduszok munkájának támogatása, és a kutató–elemző tevékenység hasznosítása külpolitikánkban.

Pályázat benyújtására jogosult a doktori képzésének második évétől nappali vagy levelező tagozaton aktív hallgatói jogviszonyban álló doktorandusz; illetve már abszolutóriumot szerzett, vagy fokozatszerzési eljárás alatt álló doktorjelölt.

A pályázatot évente egy alkalommal írják ki. A KKM háromszor háromhavi periódusokban 2–2 hallgatót tud fogadni.

A periódusok kiírása:

  • I. 2017. szeptember 15. – 2017. december 15.
  • II. 2018. január 15. – 2018. április 15.
  • III. 2018. április 20. – 2018. július 20.

A nyertes pályázó – határozott időtartamra szóló egyéni fogadási nyilatkozat és kutatási terv alapján – tudományos kutatást folytathat a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A doktoranduszi programban történő részvétel nem keletkeztet munkaviszonyt vagy hallgatói jogviszonyt.

A pályázatok beérkezésének határideje 2017. augusztus 15. 14:00 óra.

Pályázati kiírás >>

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon