Felhívás németországi ösztöndíjra

Kategória: Pályázatok, karrier
2018. October 04.

Az Alkotmánybíróság és a Konrad-Adenauer-Stiftung pályázatot hirdet németországi intézménynél töltendő szakmai gyakorlati vagy vendégkutatói ösztöndíj elnyerésére.

Pályázatot nyújthatnak be azok a magyar állampolgárságú, jogász végzettséggel rendelkező személyek, akik az alkotmányjog, az alapjogvédelem vagy valamely kapcsolódó jogág területén fejtenek ki gyakorlati vagy elméleti jellegű munkásságot. Az ösztöndíjasoknak 2019-ben meg kell kezdeniük munkájukat a külföldi fogadó intézménynél (alkotmánybíróság, bíróság, egyetem, kutatóintézet). Fogadóintézményről a pályázó is gondoskodhat megának, vagy választhat az Alkotmánybíróság által részére felkínált intézmények közül. Az elnyerhető ösztöndíj időtartama legalább két, legfeljebb négy hónap. Az ösztöndíj havi összege az ösztöndíjas egyéni szakmai helyzetétől és egyéb bevételeitől függően kerül megállapításra, legfeljebb 1.500 euro/hónap összegben.

A német nyelven elkészített pályázati anyagokat 2018. október 31. (szerda), 24.00 óráig a badari@mkab.hu és info.budapest@kas.de email címekre kell egy pdf-ben megküldeni (a nem német nyelvű dokumentumokat elegendő nem hivatalos német fordításban mellékelni). A pályázatnak tartalmazni kell:

  • Motivációs levél igazolványképpel
  • Adatvédelmi nyilatkozatok (két adatvédelmi nyilatkozatot beküldése szüksége: egyet magyar nyelven az Alkotmánybíróság, egyet pedig német nyelven a Konrad-Adenauer-Stiftung formanyomtatványain, amelyek elérhetőek a Konrad-Adenauer-Stiftung honlapján)
  • Angolszász típusú szakmai önéletrajz
  • Publikációs jegyzék, a pályázó legfeljebb öt legfontosabb publikációjának megjelölésével
  • Munkaterv a kutatáshoz, vagy a gyakorlati szakmai munkához (min. 400 max 1400 szó terjedelemben)
  • Egyetemi végzettséget igazoló okirat egyszerű másolata
  • A német nyelvtudást igazoló dokumentum egyszerű másolata (államilag elismert legalább középfokú, C típusú német nyelvvizsga)
  • Szakmai ajánlólevél
  • Egyéb, a tartózkodáshoz esetlegesen szükséges dokumentumok másolata (pl. a fogadóintézmény fogadólevelének másolata)

További információ: Deli Gergely (+36 1 488 3205), Bauer Bence (+36 1 487 5010)

http://www.kas.de/ungarn/hu/pages/17101/

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon