Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny

Kategória: Pályázatok, karrier
2015. September 30.

A Dr. Nagy László Alapítvány idén is meghirdeti a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt. Jelentkezési határidő: 2015. október 5.

A verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson a tehetséges joghallgatóknak a képességeik bemutatására a magas szintű jogászi érvelésben és egyben hozzájáruljon a fiatalon elhunyt kiváló ügyvéd, Dr. Nagy László István emlékének megőrzéséhez.

A verseny főnyereménye a Dr. Nagy László Díj és pénzjutalom mellett kéthetes londoni szakmai gyakorlat egy nemzetközi ügyvédi irodában. A verseny második és harmadik helyezettje
pénzjutalomban részesül.

A versenyre 2015. október 5-ig lehet jelentkezni az info@drnagylaszloalapitvany.hu e-mail címen. A jelentkezéshez a jelentkezőnek csatolnia kell

  • magyar nyelvű, az elérhetőségi adatokat is tartalmazó szakmai életrajzát,
  • a joghallgatói jogviszonyt igazoló érvényes diákigazolványa másolatát és
  • a beugró feladat megoldását.

A beugró feladat az Alapítvány honlapján (drnagylaszloalapitvany.hu) található. A megoldást magyar nyelven, szövegszerkesztővel kell elkészíteni maximum két A4-es oldal terjedelemben.

A jelentkezők közül az Alapítvány kuratóriuma által felkért versenybizottság választja ki azt a maximum 16 hallgatót, aki a Versenyen részt vehet. A jelentkezők 2015. október 9-ig az Alapítvány honlapján keresztül értesülhetnek a versenybizottság döntéséről.

A versenyt 2015. október 14-én és 15-én a Siegler Ügyvédi Iroda/Weil, Gotshal & Manges székhelyén (1054 Budapest, Szabadság tér 7, Bank Center, Gránit Torony, 8. emelet) bonyolítják le, a döntőre és az azt megelőző „bronzmeccsre” – várhatóan nagyobb közönség előtt – a Bank Center földszintjén található konferenciateremben kerül majd sor.

A jelentkezéssel és a versennyel kapcsolatos részletes információk a Dr. Nagy László Alapítvány honlapján és Facebook oldalán találhatók.

A verseny védnökei Dr. Király Miklós az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja és Dr. Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon