Campus Mundi freemover mobilitás

Kategória: Pályázatok, karrier
2018. January 24.

A Campus Mundi programon belül a hallgatók már freemover mobilitásra is pályázhatnak, tehát külföldi részképzésre a küldő intézmény kapcsolatrendszerén kívül, saját maguk is kereshetnek fogadó egyetemet.

A www.scholarship.hu pályázati felületen nemrég megnyílt a „Campus Mundi részképzés – freemover” pályázati folyamat, így az érintett hallgatók ezen keresztül már tudnak pályázatot kezdeményezni.

A jelenlegi pályázati fordulóban a 2017/2018. tanév tavaszi félévére lehet pályázatot benyújtani, a felület 2018. március 30-ig lesz nyitva.
A pályázati felhívás elérhető itt >>
A pályázati dokumentumok elérhetők itt >>

Néhány fontos információ a freemover pályázattípussal kapcsolatban:

  • A pályázati feltételek és a bírálati szempontrendszer azonos a normál részképzés pályázattal (a külföldi tanulmányok beszámítása tehát ez esetben is alapfeltétel), a kötelező mellékletek köre bővül a fogadó egyetem által aláírt fogadó nyilatkozattal.
  • A freemover pályázatok formai értékelését és szakmai bírálatát a Tempus Közalapítvány kollégái végzik.
  • A küldő intézmény a szaktanári ajánlás és intézményi jóváhagyás aláírásával nyilatkozik, támogatja-e a hallgató pályázatát. A bírálók az intézmény képviselőjének nyilatkozata alapján döntenek a benyújtott pályázat támogathatóságáról vagy elutasításáról.

A 2018/2019. tanévi freemover mobilitásokra is hamarosan megnyílik a pályázati felület.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon