A sikeres jövő útja: 2014. ősztől Kor-társ Csoport a PTE-n!
Egyetemi hírek
A Kor-társ csoport célja, hogy a PTE-s hallgatók ne csak diplomát, hanem tapasztalatokat, fejlett személyes készségeket, magabiztosságot is szerezzenek az egyetemen, és a PTE-ről kilépve magabiztosan alakítsák jövőjüket a munka és a magánélet terén.

tovább olvasom
Köztársasági ösztöndíj pályázat a 2014/2015-ös tanévre
Pályázatok, karrier
Az Állam- és Jogtudományi Kar Pályázati- és Ösztöndíj Bizottság felhívása KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATRA a 2014/2015-ös tanévre.

tovább olvasom
Pályázati felhívás
Pályázatok, karrier
  A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Főigazgatója pályázatot hirdet fiatal kutatói közalkalmazotti munkakörbetöltésére az MTA TK Jogtudományi Intézetben

tovább olvasom
Szamel Lajos tudományos ösztöndíj
Pályázatok, karrier
A pályázati kiírásra négy pályamunka érkezett, amelyek közül az Alapítvány Kuratóriuma 2014. május 15-i ülésén Bárány V. Fanny és Havasi Bianka "A közigazgatás törvényessége a helyi önkormányzatok törvényességi kontrollja tekintetében" című pályaművének ítélte oda a tudományos ösztöndíjat.

tovább olvasom
Nagykanizsai Ügyvédi Iroda jogi diplomával rendelkező ügyvédjelöltet keres
Pályázatok, karrier
Nagykanizsai ügyvédi iroda jogi diplomával rendelkező ügyvédjelöltet keres.

tovább olvasom
A jogi asszisztens képzettség az öt legjobban fizetett szakma között
Kari hírek
A Pénzcentrum által készített felmérés szerint a jogi kar képzési kínálatában is szereplő jogi asszisztens (jogi felsőoktatási szakképzés) képzettséget adó szakma az egyik legjobban fizetett hazánkban.

tovább olvasom
Kriminologischer Sommerkurs 2014.05.26-28.
Rendezvények, programok
Idén ötödik alkalommal a freiburgi Max-Planck Institut és a PTE Állam- és Jogtudományi Kara közösen  szervezte meg a Kriminológiai nyári egyetemet.

tovább olvasom
Ügyészségi fogalmazói állások
Pályázatok, karrier
A legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény (Üjt.) 18. §-ának (4) bekezdése, 19. §-ának (1) bekezdése és a 109. §-ának (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet ügyészségi fogalmazói álláshelyek betöltésére.

tovább olvasom