Antall József Tudásközpont felhívása
Kari hírek
Az Antall József Tudásközpont kül- és biztonságpolitikai pályázatot hirdet Közép-Európa energiaellátásának biztonságpolitikai kihívásai témakörben. A kiírt pályázat kétfordulós. Az első, írásbeli forduló leadási határideje május 15, melynek során egy szakmai bizottság kiválasztja a beérkező pályázatok közül a legjobb hat írást. A második, szóbeli fordulóban a résztvevőknek 15 percben prezentálniuk kell munkájukat, melynek tervezett időpontja szeptember 17.

tovább olvasom
Szakirányú továbbképzések 10% kedvezménnyel
Kari hírek
A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, BUDAPESTI helyszínen is!

tovább olvasom
PTE Egyetemi Könyvtár - konferencia és kiállítás
Rendezvények, programok
„Irány Észak! Epizódok Skandinávia történetéből” címmel szervez konferenciát a PTE Egyetemi Könyvtár. Program: http://lib.pte.hu/csomag/meghivo/konferencia.pdf A konferencia helyszíne: PTE Egyetemi Könyvtár. Egyetemtörténeti Múzeum. (Pécs, Szepesy I. u. 3.) Időpontja: 2014. április 29. 11.00 – 14.00 óra A konferenciához kapcsolódik az „Irány Észak!” című Skandinávia kiállítás, melynek megnyitója a konferencia napján (2014. április 29.) 15.30-kor kezdődik, és melynek helyszíne a Klimo Könyvtár Hártyaterme

tovább olvasom
Álláslehetőség végzős jogászoknak
Kari hírek
Főként polgári jogi, munkajogi és családjogi profilú pécsi ügyvédi iroda megbízható és szorgalmas ügyvédjelöltet keres hosszútávú együttműködés céljából. Jelentkezni szakmai önéletrajzzal az alábbi email címen lehet: dekany.alexandra@gmail.com Dékány Ügyvédi Iroda 7621 Pécs, Irgalmasok u. 16. I./7. tel: (30) 277 0622; 72/216-706 email: dekany.alexandra@gmail.com

tovább olvasom
Nemzeti Kiválósaég Konferencia - május 6. Pécs
Kari hírek
A Tempus Közalapítvány és a Magyar Rektori Konferencia tisztelettel meghívja a NEMZETI FELSŐOKTATÁSI KIVÁLÓSÁG KONFERENCIÁRA, amelynek házigazdája a Pécsi Tudományegyetem. A rendezvény díjtalan, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A konferencián kizárólag az előre regisztrált és visszaigazolt résztvevőket tudjuk fogadni!

tovább olvasom
Egyetemi Operaelőadás
Rendezvények, programok
A Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet operaénekes hallgatóinak diploma- előadása idén Weber: A Bűvös vadász című operájának bemutatója lesz, 2014. május 6-án 19 órakor a Kodály Központban. Előadják a magánénekes hallgatók, a Pécsi Egyetemi Kórus és a Pécsi Egyetemi Zenekar Kocsár Balázs Liszt- díjas karnagy vezényletével. Az előadás rendezője: Nagy Péter István.

tovább olvasom
Pályázati felhívás művészeti, sport és tudományos ösztöndíjra
Pályázatok, karrier
Pályázati felhívás „Átütő művészeti, sport és tudományos tehetségek” részére A Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Tehetséggondozási Csoportja mint az egyetem Központi Regionális Tehetségpontja ösztöndíjpályázatot hirdet az egyetem karain tanuló átütő művészeti, sport és tudományos tehetségek részére. A részletes kiírás a RH Tehetséggondozási Csoport alábbi oldalán olvasható: http://tehetseg.pte.hu/hirek/219 A beadási határidő 2014. április 16.

tovább olvasom
OTDK 2015
Rendezvények, programok
Kedves Hallgatók! Az Országos Tudományos Diákköri Tanács elfogadta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karán 2015-ben megrendezésre kerülő a XXXII. OTDK központi felhívását, és közzétételre került az Állam- és Jogtudományi Szekció felhívása is. A felhívások az alábbi linken érhetők el:

tovább olvasom