Pécsi ügyvédi iroda jogi előadót keres
Pályázatok, karrier
A Németh és Tímár Ügyvédi Iroda jogi előadó munkatársat keres pécsi irodájába.

tovább olvasom
Érdekességek a légiforgalmi kérdéskörben
Kari hírek
A légi közlekedés és ami mögötte van, a légtér szerkezete,jogi és gazdasági kérdések,infrastrukturális háttér,európai trendek, kérdések.

tovább olvasom
ARS BONI jogi folyóirat cikkíró pályázat
Pályázatok, karrier
300.000. Ft összdíjazású online cikkíró pályázatot hirdet az Ars Boni jogi folyóirat az új Jogtár és a Lakatos Köves és Társai Ügyvédi Iroda támogatásával. A cikkíró pályázat célja a tudományos munka és az újságírás ötvözése.

tovább olvasom
„Legum Magister” / „Master of Laws” - A kulcs az európai jogi karrierhez
Kari hírek
A PTE Állam- és Jogtudományi Kara 2014 szeptemberében angol nyelvű mesterképzést indít. Erről beszélgetett Sági Lilla a képzés vezetőjével, Drinóczi Tímea tanárnővel.

tovább olvasom
Pályázati felhívás tudományos doktori (PhD) képzésre
Pályázatok, karrier
Az Állam - és Jogtudományi Kar a 2014-2017 közötti időszakra egyetemi diplomával (MSc, mester fokozattal) rendelkezők számára szervezett tudományos doktori (PhD.) képzést hirdet. A képzés a felsőoktatási tanulmányi pontrendszer (kreditrendszer) keretében zajlik.

tovább olvasom
Jubileumi diplomák
Kari hírek
Diplomaszerzésük jubileuma alkalmából, több mint fél évszázadon keresztül a szakmájukban végzett munkájuk, közmegbecsülésre érdemesítő tevékenységük elismeréseképpen a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa jubileumi díszoklevelet adományozott az egyetem egykori hallgatóinak.   A jogtudományok területén diplomát szerzett hallgatókat Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora és Kecskés László, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja köszöntötte.  

tovább olvasom
Nemzeti Kiválóság Program blogversenyének és kutatási kivonat versenyének eredményei
Kari hírek
A versenyre 38 blogot neveztek, amelyekre összesen 1615 szavazat érkezett, valamint 88 kutatáskivonatra lehetett szavazni, melyekre összesen 1633 szavazat érkezett.

tovább olvasom
Elismerések a Pedagógusnapon
Egyetemi hírek
A Pécsi Tudományegyetem Rektora 2014. május 31-én szombaton Arany Katedra Díjat adományozott Berke Gyulának, az Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Társadalombiztosítás Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi docensének,  kiemelkedő oktató-nevelő munkája és jelentős a tehetséggondozás területén elért kiemelkedő eredményei elismeréseképpen.

tovább olvasom