Pályázati felhívás művészeti, sport és tudományos ösztöndíjra
Pályázatok, karrier
Pályázati felhívás „Átütő művészeti, sport és tudományos tehetségek” részére A Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Tehetséggondozási Csoportja mint az egyetem Központi Regionális Tehetségpontja ösztöndíjpályázatot hirdet az egyetem karain tanuló átütő művészeti, sport és tudományos tehetségek részére. A részletes kiírás a RH Tehetséggondozási Csoport alábbi oldalán olvasható: http://tehetseg.pte.hu/hirek/219 A beadási határidő 2014. április 16.

tovább olvasom
OTDK 2015
Rendezvények, programok
Kedves Hallgatók! Az Országos Tudományos Diákköri Tanács elfogadta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karán 2015-ben megrendezésre kerülő a XXXII. OTDK központi felhívását, és közzétételre került az Állam- és Jogtudományi Szekció felhívása is. A felhívások az alábbi linken érhetők el:

tovább olvasom
Pályázati felhívás egyetemi imázs film elkészítésére
Pályázatok, karrier
A Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya pályázatot ír ki az egyetemi hallgatók számára egyetemi imázs film elkészítésére.

tovább olvasom
Elkészült az egyetem új angol nyelvű beiskolázási honlapja
Egyetemi hírek
Elkészült az egyetem új angol nyelvű beiskolázási honlapja a külföldi hallgatók számára A Nemzetközi Kapcsolatok Osztály gondozásában létrejött a PTE új angol nyelvű beiskolázási honlapja, mely az international.pte.hu címen érhető el. A honlap célja részletes tájékoztatást adni az érdeklődő külföldi hallgatók számára a PTE által kínált 50 idegen nyelvű programról és előkészítő kurzusról. A honlap ezen felül információval szolgál a külföldi hallgatók számára a

tovább olvasom
Ünnepeld velünk a Költészet Napját!
Rendezvények, programok
A PTE Egyetemi Könyvtár a Költészet Napjára készül, melynek idei témája, Radnóti Miklós költészete, a költő múzsája, Gyarmati Fanni emlékére. A Tudásközpont (Pécs, Universitas u. 2/a.) 2. emeletén, (április 1 – 10-ig) egy kamerát állítottunk fel, ahol Radnóti Miklós verseiből egy-egy  versszakot lehet felolvasni, amit majd egy verssé összeillesztve, a Költészet napján, (április 11-én) honlapunkon fogunk bemutatni.

tovább olvasom
Jogász Napok 2014
Rendezvények, programok
A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, immáron egyfajta tradícióként, jogász napok kerülnek megrendezésre minden év tavaszán. Az idei fesztivál március utolsó, valamint április első napjára esik. A két napos rendezvénysorozat alatt a kar hallgatói szervezetei különféle programokkal kedveskednek a hallgatóknak, az oktatóknak, valamint az egyéb résztvevőknek. E programok részben kötetlen, részben szakmai, részben pedig vegyes elfoglaltságokat jelentenek.

tovább olvasom
Erasmus oktatói pályázati felhívás
Kari hírek
Erasmus oktatói pályázati felhívás a 2014/15. tanévre Pályázati felhívás >> Jelentkezési lap >>

tovább olvasom
2. Könyvtári éjszaka a Tudásközpontban
Rendezvények, programok
2. Könyvtári éjszaka a Tudásközpontban Április 9-én szerdán  17.00- 24.00 óráig a PTE Egyetemi Könyvtár, a PTE Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszék,  és a Csorba Győző Könyvtár szervezésében Könyvtári éjszakát szervezünk, melynek címe „Hobbitfalva – környezettudatos gondolkodás”. Helyszíne: Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont (7622 Pécs, Universitas u. 2/a.) Ezen az éjszakán lehetőséget adunk egyetemi hallgatóinknak, hogy éjfél

tovább olvasom