Az MTA Állam- és Jogtudományi Bizottságának Civilisztikai Albizottsága a PTE ÁJK-n
Kari hírek
2014. május 12-én a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kara  adott otthont a Magyar Tudományos Akadémia Állam-és Jogtudományi Bizottságának Civilisztikai Albizottsága által szervezett tudományos ülésnek. Az albizottsági ülés keretében tartotta meg Prof. Dr. Peter Hay, karunk díszdoktora, székfoglaló előadását „Public Policy in the USA and int he European Union. Comparative approach.” címmel.

tovább olvasom
Gyakornoki pályázat
Pályázatok, karrier
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése (Pécs, Széchenyi tér 1.) pályázatot hirdet a közgyűlés állandó bizottságai munkáját segítő gyakornoki feladatok ellátására.  A pályázat meghirdetésének célja, hogy a Pécsi Tudományegyetem hallgatói megismerkedhessenek az önkormányzati munka főbb területeivel és az egyetemi oktatás során szerzett elméleti ismereteiket, tudományos diákköri tevékenységüket a gyakorlat során kamatoztassák, és elméleti ismereteikkel segítsék a bizottságok munkáját.(A Közgyűlés állandó bizottságainak tevékenységi körét a melléklet tartalmazza.) 

tovább olvasom
BIZONYÍTVÁNYÁTADÓ ÜNNEPSÉG
Kari hírek
BIZONYÍTVÁNYÁTADÓ ÜNNEPSÉG időpont: 2014. május 28. 14,00 óra helyszín: PTE ÁJK AULA

tovább olvasom
Szakmai gyakorlati lehetőség joghallgatók számára
Pályázatok, karrier
A Pécsi Tudományegyetem Humán Szolgáltató Irodája (HSZI) szakmai gyakorlatot hirdet joghallgatók számára. A Karról 3 hallgatónak nyílik lehetősége, hogy a szakmai gyakorlaton részt vegyen.

tovább olvasom
Hallgatói pályázat tanulmányi ügyintézői feladatok ellátására
Pályázatok, karrier
A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja hallgatói pályázatot hirdet a Kar Tanulmányi Osztályán tanulmányi ügyintézői feladatok ellátására

tovább olvasom
Kurzusfelhívás elektronikus tananyag fejlesztőinek
Egyetemi hírek
„IT képzés tananyagfejlesztőknek-2" Az „Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen” című, TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0010 azonosítójú pályázat Képzők képzése munkacsoportja szervezésében az alábbi 30 órás (26 óra + 4 óra vizsga) kurzust hirdetjük meg: „IT képzés tananyagfejlesztőknek – 2".

tovább olvasom
IBM Nyári Egyetem / Kurzusok hallgatóknak a BigData-tól a karriermenedzsmentig
Egyetemi hírek
Idén tovább bővítjük, színesítjük az IBM ingyenes nyári tanfolyamait. A most július elején kezdődő oktatássorozatra egy igazi újdonságot is tartogatunk, hiszen bevezetjük a résztvevőket az IBM legújabb, stratégiai fontosságú felhőmegoldásába, a BlueMix részleteibe. Ezen felül még több fontos témában tervezünk áttekintést nyújtani az érdeklődő hallgatóknak: a tavalyi programhoz hasonlóan idén is szó lesz a BigData jelenségről és a hozzá kapcsolódó IT eszközökről, a DB2 adatbáziskezelőről és a Linux on Power-ról,  valamint a munkahelykeresés terén is nyújtunk egy kis segítséget egy karriermenedzsment tréninggel.

tovább olvasom
Elkészült a PTE kínai nyelvű beiskolázási honlapja és az egyetem idegen nyelvű képzéseit bemutató kínai nyelvű kiadvány
Egyetemi hírek
A Nemzetközi Kapcsolatok Osztály gondozásában elkészült az egyetem kínai nyelvű beiskolázási honlapja,mely azinternational.pte.hu/chinese címen érhető el.   A honlap célja tájékoztatást nyújtani az érdeklődő kínai hallgatók számára a PTE által kínált idegen nyelvű programokról és előkészítő kurzusokról. A honlap emellett részletes információval szolgál többek között a jelentkezés feltételeiről, módjáról, lakhatási lehetőségekről csakúgy mint az egyetem által kín

tovább olvasom