Pályázati felhívás tudományos doktori (PhD) képzésre
Pályázatok, karrier
Az Állam - és Jogtudományi Kar a 2014-2017 közötti időszakra egyetemi diplomával (MSc, mester fokozattal) rendelkezők számára szervezett tudományos doktori (PhD.) képzést hirdet. A képzés a felsőoktatási tanulmányi pontrendszer (kreditrendszer) keretében zajlik.

tovább olvasom
Jubileumi diplomák
Kari hírek
Diplomaszerzésük jubileuma alkalmából, több mint fél évszázadon keresztül a szakmájukban végzett munkájuk, közmegbecsülésre érdemesítő tevékenységük elismeréseképpen a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa jubileumi díszoklevelet adományozott az egyetem egykori hallgatóinak.   A jogtudományok területén diplomát szerzett hallgatókat Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora és Kecskés László, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja köszöntötte.  

tovább olvasom
Nemzeti Kiválóság Program blogversenyének és kutatási kivonat versenyének eredményei
Kari hírek
A versenyre 38 blogot neveztek, amelyekre összesen 1615 szavazat érkezett, valamint 88 kutatáskivonatra lehetett szavazni, melyekre összesen 1633 szavazat érkezett.

tovább olvasom
Elismerések a Pedagógusnapon
Egyetemi hírek
A Pécsi Tudományegyetem Rektora 2014. május 31-én szombaton Arany Katedra Díjat adományozott Berke Gyulának, az Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Társadalombiztosítás Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi docensének,  kiemelkedő oktató-nevelő munkája és jelentős a tehetséggondozás területén elért kiemelkedő eredményei elismeréseképpen.

tovább olvasom
A sikeres jövő útja: 2014. ősztől Kor-társ Csoport a PTE-n!
Egyetemi hírek
A Kor-társ csoport célja, hogy a PTE-s hallgatók ne csak diplomát, hanem tapasztalatokat, fejlett személyes készségeket, magabiztosságot is szerezzenek az egyetemen, és a PTE-ről kilépve magabiztosan alakítsák jövőjüket a munka és a magánélet terén.

tovább olvasom
Köztársasági ösztöndíj pályázat a 2014/2015-ös tanévre
Pályázatok, karrier
Az Állam- és Jogtudományi Kar Pályázati- és Ösztöndíj Bizottság felhívása KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATRA a 2014/2015-ös tanévre.

tovább olvasom
Pályázati felhívás
Pályázatok, karrier
  A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Főigazgatója pályázatot hirdet fiatal kutatói közalkalmazotti munkakörbetöltésére az MTA TK Jogtudományi Intézetben

tovább olvasom
Szamel Lajos tudományos ösztöndíj
Pályázatok, karrier
A pályázati kiírásra négy pályamunka érkezett, amelyek közül az Alapítvány Kuratóriuma 2014. május 15-i ülésén Bárány V. Fanny és Havasi Bianka "A közigazgatás törvényessége a helyi önkormányzatok törvényességi kontrollja tekintetében" című pályaművének ítélte oda a tudományos ösztöndíjat.

tovább olvasom