Nyitva tartás az őszi szünetben
Kari hírek
A kar épületei október 23. és november 2. között az alábbiak szerint tartanak nyitva:

tovább olvasom
"Fenntartható Önkormányzat" - konferencia
Rendezvények, programok
2014. október 17-én 10.00-16.00 óra között kerül sor a PTE és az NKE közös szervezésében a "Fenntartható Önkormányzat" c. konferenciára.

tovább olvasom
PTE Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj
Pályázatok, karrier
A PTE meghirdeti tehetséges, szakterületükön legkiválóbb hallgatói számára a PTE Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjat, amelynek célja a legtehetségesebb hallgatók egyetemi oktatóvá és kutatóvá válásának támogatása.

tovább olvasom
Tudomány és kutatás a Klimo Könyvtárban – Jubileumi konferencia
Egyetemi hírek
2014. október 16–17-én, a Dóm Kőtárban tudományos szimpózium keretében 28 előadó, köztük karunk 2 oktatója ad számot az egykori püspöki bibliotéka állományában a könyvtártörténet, az oktatás- és művelődéstörténet, a jog- és hadtörténet, az irodalom- és a történettudomány területén végzett kutatásai eredményeiről. A programot a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont, valamint a Pécsi Egyházmegye közösen szervezi.

tovább olvasom
Rézler Gyula Alapítvány pályázati felhívása
Pályázatok, karrier
A Rézler Gyula Alapítvány hazai tanulmányi ösztöndíjat hirdet a tudományos pályát kezdett, vagy arra készülő, illetve már kutatói tapasztalatokat szerzett fiatalok számára „A nők és gyermekes anyák esélyegyenlősége a tudományos életben" témakörben. 

tovább olvasom
Nagy és Pál Ügyvédi Iroda állásajánlata
Pályázatok, karrier
Folyamatosan növekvő budapesti belvárosi ügyvédi iroda olyan friss jogi diplomával rendelkező jogász kollégák jelentkezését várja ügyvédjelölti pozícióra, akik hosszútávon érdeklődnek az ügyvédi vagy jogtanácsosi pálya iránt, szeretik a kihívásokat és szeretnének megismerkedni több jogterülettel is.

tovább olvasom
Tanulj nyelvet a PTE-n! – nyílt nap
Egyetemi hírek
2014. október 15-én, 9:30-15:00 között a PTE BTK-TTK Aulában (Pécs, Ifjúság útja 6.) Bemutatkozik a Pécsi Tudományegyetem „Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen” című, TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0010 pályázata.

tovább olvasom
Diplomamentő program
Pályázatok, karrier
Továbbra is lehet pályázni a Kormány által támogatott Diplomamentő Programra mindazoknak, akik sikeres államvizsgájukat követően a diplomájukat nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezték meg, az év végéig folyamatosan indulnak új képzések.

tovább olvasom