Pályázati felhívás
Pályázatok, karrier
  A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Főigazgatója pályázatot hirdet fiatal kutatói közalkalmazotti munkakörbetöltésére az MTA TK Jogtudományi Intézetben

tovább olvasom
Szamel Lajos tudományos ösztöndíj
Pályázatok, karrier
A pályázati kiírásra négy pályamunka érkezett, amelyek közül az Alapítvány Kuratóriuma 2014. május 15-i ülésén Bárány V. Fanny és Havasi Bianka "A közigazgatás törvényessége a helyi önkormányzatok törvényességi kontrollja tekintetében" című pályaművének ítélte oda a tudományos ösztöndíjat.

tovább olvasom
Nagykanizsai Ügyvédi Iroda jogi diplomával rendelkező ügyvédjelöltet keres
Pályázatok, karrier
Nagykanizsai ügyvédi iroda jogi diplomával rendelkező ügyvédjelöltet keres.

tovább olvasom
A jogi asszisztens képzettség az öt legjobban fizetett szakma között
Kari hírek
A Pénzcentrum által készített felmérés szerint a jogi kar képzési kínálatában is szereplő jogi asszisztens (jogi felsőoktatási szakképzés) képzettséget adó szakma az egyik legjobban fizetett hazánkban.

tovább olvasom
Kriminologischer Sommerkurs 2014.05.26-28.
Rendezvények, programok
Idén ötödik alkalommal a freiburgi Max-Planck Institut és a PTE Állam- és Jogtudományi Kara közösen  szervezte meg a Kriminológiai nyári egyetemet.

tovább olvasom
Ügyészségi fogalmazói állások
Pályázatok, karrier
A legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény (Üjt.) 18. §-ának (4) bekezdése, 19. §-ának (1) bekezdése és a 109. §-ának (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet ügyészségi fogalmazói álláshelyek betöltésére.

tovább olvasom
Pályázat oktatóknak a PTE Szenátusa munkáját segítő Innovációs Bizottság tagi tisztségének betöltésére
Pályázatok, karrier
A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja pályázatot hirdet a PTE Szenátusa munkáját segítő Innovációs Bizottság tagi tisztségének betöltésére 

tovább olvasom
Gál István Pakson tartott előadást a jogos védelemről
Kari hírek
A jogos védelemről tartott előadást Dr. Gál István karunk oktatója a Pakson tartott Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumon. A Paksi Rendőrkapitányság a fórumra mások mellett a társszervezeteket, a járás településeinek polgármestereit, a nyugdíjas klubok, a polgárőrségek, oktatási intézmények, egyházak képviselőit hívták meg.

tovább olvasom