Tudományos ülés a PAB Bűnügyi Tudományok Munkabizottsága szervezésében
Rendezvények, programok
A Pécsi Akadémiai Bizottság IX. Gazdaság- és Jogtudomáynok Szakbizottsága Bűnügyi Tudományok Munkabizottsága  A MODERN KRIMINALISZTIKA ÉS IGAZSÁGYÜGYI ORVOSTAN A GYAKORLAT SZOLGÁLATÁBAN ” (A Jack the Ripper-eset feldolgozása 126 év után) címmel tudományos ülést tart. Az ülés időpontja: 2014. december 8. (hétfő) 17. 00

tovább olvasom
Social and economic rights as fundamental rights? Nemzetközi konferencia Lengyelországban
Kari hírek
Karunk két oktatója és öt hallgatója angol nyelvű nemzetközi konferencián vett részt Lengyelországban 2014. november 21-22. között, a Lodz-i egyetem jogi karán.

tovább olvasom
Projektzáró rendezvény
Egyetemi hírek
Az „Önszerveződő és önkéntes részvételen alapuló tudományos tevékenységéhez kapcsolódó kezdeményezések támogatása a Pécsi Tudományegyetemen”című projekt (TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0028) záró rendezvényére 2014. december 4-én 13.00 órától kerül sor a Pécsi Tudományegyetem Halasy-Nagy József Aulájában (7622 Pécs, Rákóczi út 80.).

tovább olvasom
Emelt szintű érettségire felkészítés történelemből
Kari hírek
A PTE Állam- és Jogtudományi Kara konzultációkat szervez középiskolások számára történelem tárgyból, az emelt szintű érettségire való felkészítés céljából (elméleti és gyakorlati ismeretek az írásbeli és a szóbeli érettségire). A konzultációk irányítói és az előadók egyetemi oktatók és gimnáziumi tanárok.

tovább olvasom
PTE Nyitott Egyetem programajánló
Egyetemi hírek
A Nyitott Egyetem következő előadását december 2-án  Dr. Lakner Tamás tartja „Kodály Zoltán és az emberi hang” címmel.

tovább olvasom
Merre tart az ügyvédi pálya?
Rendezvények, programok
Orbán Miklós előadása a jogászi szakma iránt érdeklődők számára november 27-én 14.00 órától az Óriás Nándor előadóteremben.

tovább olvasom
Szakmai gyakorlat nemzetközi ügyvédi iroda-hálózatnál
Pályázatok, karrier
A Baker & McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda-hálózat gyakorlatot hirdet joghallgatók részére. A jelentkezés határideje 2014. december 19.

tovább olvasom
Adventi Est
Kultúra, közélet
A hagyományokhoz híven karunk tehetséges hallgatói és oktatói idén is bemutatkoznak a jótékonysági gyűjtéssel egybekötött adventi művészeti esten.

tovább olvasom