Szakmai gyakorlati lehetőség
Pályázatok, karrier
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szakmai gyakorlatot hirdet joghallgatók számára 2015. február 2 és március 13. között.

tovább olvasom
PTE 650 éves jubileum - felhívás
Egyetemi hírek
A 650 éves egyetemalapítás kapcsán a Pécsi Tudományegyetem hazai és nemzetközi imázsának növelése, valamint az egyetemi identitástudat erősítése érdekében belső pályázatot írt ki az egyetemi polgárok számára.

tovább olvasom
Interjú Vassilios Skourisszal az Európai Unió Bíróságának elnökével
Kultúra, közélet
Lukonits Ádám, 9. szemeszteres hallgatónk az Óriás Nándor Szakkollégium luxemburgi tanulmányútja során az Európai Unió Bíróságának elnökével készített interjút, amelyben fény derül arra is, miként válhat valaki a bíróság munkatársává.

tovább olvasom
DBU-Ösztöndíj
Pályázatok, karrier
A Deutsche Bundesstiftung Umwelt német szövetségi környezetvédelmi alapítvány németországi kutatói ösztöndíjat hirdet környezetkutatással, környezet- ill. természetvédelemmel, műemlékvédelemmel foglalkozó végzős hallgatók, fiatal diplomások, doktoranduszok részére valamennyi tudományterületről.

tovább olvasom
Az Óriás Nándor Szakkollégium félévzáró konferenciája
Rendezvények, programok
Az Óriás Nándor Szakkollégium december 19-én 15 órától félévzáró konferenciát tart a Halasy-Nagy József aulában.

tovább olvasom
Programok a Tudásközpontban
Egyetemi hírek
Újabb programokra invitálnak a szervezők a jövő héten a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontba. Kiállításmegnyitóra, fotóművészek képeivel színesített előadásra, illetve könyvbemutatóra várják az érdeklődőket.

tovább olvasom
Gyakornoki felhívás - Afrikáért Alapítvány
Pályázatok, karrier
Az Afrikáért Alapítvány folyamatosan várja egyetemisták és pályakezdők jelentkezését, akik érdeklődnek egy Közép-Afrikával foglalkozó alapítvány munkája iránt, elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás mellett, és szívesen belelátnának egy Afrikában hosszú távú fejlesztési projektekkel, Magyarországon pedig ismeretterjesztő és tolerancianövelő rendezvényekkel foglalkozó szervezet életébe.

tovább olvasom
Ügyvédjelölti állás
Pályázatok, karrier
A gazdasági jog területén aktív, különösen gyógyszeriparban és ingatlan befektetésekben érdekelt magyar, illetve multinacionális ügyfelek részére végzett átfogó jogi tanácsadásra és képviseletre specializálódott Széles Ügyvédi Iroda ügyvédjelölti (illetve velünk együttműködő tanácsadó cég részére jogi előadói) státusz betöltésére keres, elsősorban 2013-ban vagy 2014-ben végzett kollégákat.

tovább olvasom