Tudomány és kutatás a Klimo Könyvtárban – Jubileumi konferencia
Egyetemi hírek
2014. október 16–17-én, a Dóm Kőtárban tudományos szimpózium keretében 28 előadó, köztük karunk 2 oktatója ad számot az egykori püspöki bibliotéka állományában a könyvtártörténet, az oktatás- és művelődéstörténet, a jog- és hadtörténet, az irodalom- és a történettudomány területén végzett kutatásai eredményeiről. A programot a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont, valamint a Pécsi Egyházmegye közösen szervezi.

tovább olvasom
Rézler Gyula Alapítvány pályázati felhívása
Pályázatok, karrier
A Rézler Gyula Alapítvány hazai tanulmányi ösztöndíjat hirdet a tudományos pályát kezdett, vagy arra készülő, illetve már kutatói tapasztalatokat szerzett fiatalok számára „A nők és gyermekes anyák esélyegyenlősége a tudományos életben" témakörben. 

tovább olvasom
Nagy és Pál Ügyvédi Iroda állásajánlata
Pályázatok, karrier
Folyamatosan növekvő budapesti belvárosi ügyvédi iroda olyan friss jogi diplomával rendelkező jogász kollégák jelentkezését várja ügyvédjelölti pozícióra, akik hosszútávon érdeklődnek az ügyvédi vagy jogtanácsosi pálya iránt, szeretik a kihívásokat és szeretnének megismerkedni több jogterülettel is.

tovább olvasom
Tanulj nyelvet a PTE-n! – nyílt nap
Egyetemi hírek
2014. október 15-én, 9:30-15:00 között a PTE BTK-TTK Aulában (Pécs, Ifjúság útja 6.) Bemutatkozik a Pécsi Tudományegyetem „Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen” című, TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0010 pályázata.

tovább olvasom
Diplomamentő program
Pályázatok, karrier
Továbbra is lehet pályázni a Kormány által támogatott Diplomamentő Programra mindazoknak, akik sikeres államvizsgájukat követően a diplomájukat nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezték meg, az év végéig folyamatosan indulnak új képzések.

tovább olvasom
Az EU-csatlakozás hatásai Magyarországon és Romániában - szakkollégiumi konferencia
Rendezvények, programok
Az Óriás Nándor Szakkollégium a kolozsvári Mikó Imre Szakkollégiummal közösen 2014. október 10-én (pénteken) 10.00-15.00 óráig hallgatói konferenciát szervez. A rendezvény az uniós tagság eddigi magyarországi és romániai tapasztalatinak egyes kérdéseit járja körül. Helyszín: Óriás Nándor/2. előadóterem.

tovább olvasom
Kerekasztal beszélgetés a választásokról
Rendezvények, programok
2014. a választások éve Magyarországon. Ebből az alkalomból a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszéke mellett működő Tudományos Diákkör kerekasztal-beszélgetést szervez. A rendezvény tematikája a választásokhoz kapcsolódik, természetesen a helyi önkormányzati választásokra, annak eredményeire koncentrálva.

tovább olvasom
Dr. Werner Ogris előadása
Kari hírek
Die strafpozessuale Folter - 2014. október 7-én 9.00 órától

tovább olvasom