Programok a Tudásközpontban
Egyetemi hírek
Újabb programokra invitálnak a szervezők a jövő héten a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontba. Kiállításmegnyitóra, fotóművészek képeivel színesített előadásra, illetve könyvbemutatóra várják az érdeklődőket.

tovább olvasom
Gyakornoki felhívás - Afrikáért Alapítvány
Pályázatok, karrier
Az Afrikáért Alapítvány folyamatosan várja egyetemisták és pályakezdők jelentkezését, akik érdeklődnek egy Közép-Afrikával foglalkozó alapítvány munkája iránt, elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás mellett, és szívesen belelátnának egy Afrikában hosszú távú fejlesztési projektekkel, Magyarországon pedig ismeretterjesztő és tolerancianövelő rendezvényekkel foglalkozó szervezet életébe.

tovább olvasom
Ügyvédjelölti állás
Pályázatok, karrier
A gazdasági jog területén aktív, különösen gyógyszeriparban és ingatlan befektetésekben érdekelt magyar, illetve multinacionális ügyfelek részére végzett átfogó jogi tanácsadásra és képviseletre specializálódott Széles Ügyvédi Iroda ügyvédjelölti (illetve velünk együttműködő tanácsadó cég részére jogi előadói) státusz betöltésére keres, elsősorban 2013-ban vagy 2014-ben végzett kollégákat.

tovább olvasom
Tudományos ülés a PAB Bűnügyi Tudományok Munkabizottsága szervezésében
Rendezvények, programok
A Pécsi Akadémiai Bizottság IX. Gazdaság- és Jogtudomáynok Szakbizottsága Bűnügyi Tudományok Munkabizottsága  A MODERN KRIMINALISZTIKA ÉS IGAZSÁGYÜGYI ORVOSTAN A GYAKORLAT SZOLGÁLATÁBAN ” (A Jack the Ripper-eset feldolgozása 126 év után) címmel tudományos ülést tart. Az ülés időpontja: 2014. december 8. (hétfő) 17. 00

tovább olvasom
Social and economic rights as fundamental rights? Nemzetközi konferencia Lengyelországban
Kari hírek
Karunk két oktatója és öt hallgatója angol nyelvű nemzetközi konferencián vett részt Lengyelországban 2014. november 21-22. között, a Lodz-i egyetem jogi karán.

tovább olvasom
Projektzáró rendezvény
Egyetemi hírek
Az „Önszerveződő és önkéntes részvételen alapuló tudományos tevékenységéhez kapcsolódó kezdeményezések támogatása a Pécsi Tudományegyetemen”című projekt (TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0028) záró rendezvényére 2014. december 4-én 13.00 órától kerül sor a Pécsi Tudományegyetem Halasy-Nagy József Aulájában (7622 Pécs, Rákóczi út 80.).

tovább olvasom
Emelt szintű érettségire felkészítés történelemből
Kari hírek
A PTE Állam- és Jogtudományi Kara konzultációkat szervez középiskolások számára történelem tárgyból, az emelt szintű érettségire való felkészítés céljából (elméleti és gyakorlati ismeretek az írásbeli és a szóbeli érettségire). A konzultációk irányítói és az előadók egyetemi oktatók és gimnáziumi tanárok.

tovább olvasom
PTE Nyitott Egyetem programajánló
Egyetemi hírek
A Nyitott Egyetem következő előadását december 2-án  Dr. Lakner Tamás tartja „Kodály Zoltán és az emberi hang” címmel.

tovább olvasom