CAMPUS HUNGARY – ösztöndíjak hallgatóknak és felsőoktatási munkatársaknak
Pályázatok, karrier
A Balassi Intézet 2014. december 15-én hirdette meg nyolcadik alkalommal az Európai Unió támogatásával megvalósuló Campus Hungary Program ösztöndíjait, melyekre a magyarországi konvergencia régiók (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai pályázhatnak. A hallgatók szakmai gyakorlatra, valamint rövid, hosszú és csoportos tanulmányútra, a felsőoktatási munkatársak pedig rövid és hosszú tanulmányútra pályázhatnak. Benyújtási határidő: 2015. január 30. 12.00 óra

tovább olvasom
Az Óriás Nándor Alapítvány pályázati felhívása
Pályázatok, karrier
Az Óriás Nándor Alapítvány a Jogászképzésért alapítványi kuratóriuma pályázati felhívást tesz közzé tesz közzé az Óriás Nándor-díj elnyerésére.

tovább olvasom
Erasmus+ tájékoztató nap
Egyetemi hírek
A PTE Oktatási Igazgatóság szervezésében a Tempus Közalapítvány munkatársai tartanak  tájékoztatót az Erasmus+ programban 2015-től megnyíló új felsőoktatási pályázati és  együttműködési lehetőségekről.

tovább olvasom
Elhunyt Werner Ogris
Kari hírek
Fájdalommal értesültünk róla, hogy karunk honoris causa doktora, az Osztrák Tudományos Akadémia rendes tagja, a Bécsi Egyetem Jogtudományi Karának professzora, Em. O. Univ. Prof. Dr. Dr. h. c. mult. Werner Ogris,  2015. január 13-án elhunyt.

tovább olvasom
Pályázat „Versenyjog Magyarországon és az EU-ban” címmel
Pályázatok, karrier
A Gazdasági Versenyhivatal immár tizenhatodik alkalommal hirdeti meg tanulmányi versenyét nappali tagozatos alapképzésben (osztatlan képzés, BSc/BA) valamint mesterképzésben (MSc/MA) résztvevő egyetemi-főiskolai hallgatók részére.

tovább olvasom
Szakmai gyakorlati lehetőség
Pályázatok, karrier
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szakmai gyakorlatot hirdet joghallgatók számára 2015. február 2 és március 13. között.

tovább olvasom
PTE 650 éves jubileum - felhívás
Egyetemi hírek
A 650 éves egyetemalapítás kapcsán a Pécsi Tudományegyetem hazai és nemzetközi imázsának növelése, valamint az egyetemi identitástudat erősítése érdekében belső pályázatot írt ki az egyetemi polgárok számára.

tovább olvasom
Interjú Vassilios Skourisszal az Európai Unió Bíróságának elnökével
Kultúra, közélet
Lukonits Ádám, 9. szemeszteres hallgatónk az Óriás Nándor Szakkollégium luxemburgi tanulmányútja során az Európai Unió Bíróságának elnökével készített interjút, amelyben fény derül arra is, miként válhat valaki a bíróság munkatársává.

tovább olvasom