A rendészet ágazat jogi-igazgatási tapasztalatai az elmúlt évek tükrében
Rendezvények, programok
A PTE ÁJK és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság konferenciájára 2015. május 29-én 10.00 órai kezdettel kerül sor a Halasy-Nagy József Aulában.

tovább olvasom
Gyakornoki program
Pályázatok, karrier
A Nestlé Hungária Kft., a Réczicza Dentons Europe LLP Ügyvédi Iroda és a Földművelésügyi Minisztérium a fiatal tehetségek érdekében közösen együttműködve létrehozott egy gyakornoki programot, amiben a jogászi munka több területét ismerhetik meg a diákok, rotációs formában. A programba 3 résztvevőt keresnek, akik 4-6 hónapot tölthetnek el az egyes állomásokon.

tovább olvasom
Köztársasági Ösztöndíj felhívás a 2015/2016-os tanévre
Pályázatok, karrier
Az Állam- és Jogtudományi Kar Pályázati- és Ösztöndíj Bizottsága felhívást tesz közzé Köztársasági Ösztöndíj pályázatra a 2015/2016-ös tanévre.

tovább olvasom
A Batthyány Lajos Szakkollégium esszépályázata
Pályázatok, karrier
A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara mellett működő Batthyány Szakkollégium tudományos esszépályázatot hirdet, amelyen bármely felsőoktatási intézmény hallgatói indulhatnak a megadott témakörökön belüli tanulmány elkészítésével.

tovább olvasom
IV. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia
Doktori Iskola hírei
A PTE Doktorandusz Önkormányzata 2015. május 14-15. között ismét  megrendezi az immáron hagyományosnak tekinthető nemzetközi, több tudományterületet összefogó szakmai rendezvényét a Pécsi Tudományegyetem Állami- és Jogtudományi, illetve Közgazdaságtudományi Karának épületegyüttesében.

tovább olvasom
Állásfelhívás kormánytisztviselői helyre
Pályázatok, karrier
A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Hatósági Osztálya jogászok jelentkezését várja.

tovább olvasom
Ügyvédjelölti álláslehetőség végzős hallgatóknak
Pályázatok, karrier
Veszprémben működő, elsősorban polgári joggal és gazdasági joggal foglalkozó ügyvédi iroda ügyvédjelölt munkatársat keres.

tovább olvasom
Együttműködési megállapodás
Kari hírek
2015. május 8-án együttműködési megállapodást kötött egymással a vukovári "Lavoslav Ruzicka" Alkalmazott Tudományok Főiskola, illetve a PTE ÁJK.

tovább olvasom