Európán kívüli tandíjmentes tanulmányi lehetőségek a PTE partneregyetemein
Pályázatok, karrier
Meghirdetésre kerültek a PTE egyetemközi szerződései által biztosított fél-, egyéves külföldi tandíjmentes tanulmányi lehetőségek. Ezúttal Campus Mundi ösztöndíjak is pályázhatók a programok lebonyolításához.

tovább olvasom
Kerekasztal beszélgetés az Országos Bírósági Hivatal és a bíróságok működéséről
Rendezvények, programok
Az OBH, a Pécsi Törvényszék és az ÁJK közös szervezésében előadásokra és kerekasztal beszélgetésre kerül sor a pécsi jogi karon az OBH elnöke, Dr. Handó Tünde részvételével 2016. február 22-én 15:00 órai kezdettel.

tovább olvasom
Erasmus+ toborzónap a Karon
Pályázatok, karrier
A Kar által szervezett Erasmus+ toborzónapon, valamint az annak keretében megrendezett tájékoztató előadáson koordinátorok, volt ösztöndíjas hallgatók adnak tájékoztatást a programról.

tovább olvasom
Tudománynépszerűsítő flashmob a karon
Kari hírek
"Ez az egész nem is nehéz" - harsogták tegnap délelőtt a hangszórók a Molnár Kálmán előadóterem előtti aulában a PTE ÁJK 48-as téri épületében.

tovább olvasom
Erasmus tanulmányi és szakmai gyakorlat pályázati kiírások a 2016-2017. tanévre
Pályázatok, karrier
A Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kara Erasmus tanulmányi és szakmai gyakorlat pályázatokat ír ki a 2016-2017. tanévre.

tovább olvasom
PTE Nyitott Egyetem programajánló
Egyetemi hírek
A Nyitott Egyetem következő előadását február 9-én Dr. Majdán János történész tartja „A magyar közlekedés története a postakocsitól az elektromos autóig” címmel.

tovább olvasom
Budapesti Jogász- és Tudósbál, Praesens-díj
Kultúra, közélet
2016. február 13-án rendezik a CLXXXIV. Wolters Kluwer Budapesti Jogász-és Tudósbált, amelynek helyszíne a fővárosi Marriott Hotel Budapest Bálterme. A hazai jogásztársadalom mellett az est vendégei a tudományok művelői, a kutatók és egyetemi tanárok asztaltársaságai. Az estélyen újra átadják a Budapesti Jogászbál által alapított Praesens-díjat, amelyre a szervezők még 2016. február 8-ig várják a pályaműveket.

tovább olvasom
Komplex jogvédelem kurzus
Egyetemi hírek
Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése keretében a következő szemeszterben a PTE több karán is meghirdetik a Komplex jogvédelem című választható tantárgyat. A kurzus gyakorlati, esetorientált jogvédelmi ismereteket közvetít az egészségügyi, szociális szféra és a gyermekvédelem világából.

tovább olvasom