A Legjobb Regionális Egyetem Díját ítélték oda Oxfordban a PTE-nek
Egyetemi hírek
Az Oxford Europe Business Assembly (EBA) Egyesült királyságbeli nemzetközi szervezet rangos díját ítélték oda a Pécsi Tudományegyetemnek. Ezt a díjat korábban még sosem kapta meg magyar felsőoktatási intézmény. A díjat december 15-én vette át Oxfordban Bódis József, a PTE rektora.

tovább olvasom
Karunk oktatója a Human Rights Integration világkonferencián
Kari hírek
A PTE ÁJK Jogbölcseleti és Társadalomelméleti Tanszékének docense, Dr. Szabó Gábor kollégánk előadást tartott Ghentben (Belgium), a "Human Rights Integration" című három napos világkonferencián.

tovább olvasom
Tehetségre hangolva
Kari hírek
A Pécsi Tudományegyetem 2015. december 9-én tartott ünnepségén karunk két jogász hallgatója, Biró Zsófia és Hohmann Balázs nyert tehetségköveti megbízást, míg a Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjat a PTE ÁJK hat hallgatója vehette át.

tovább olvasom
A Tudásközpont könyvtárainak ünnepi nyitva tartása
Egyetemi hírek
2015. december 24 - 27-ig (csütörtöktől vasárnapig) ZÁRVA 2015. december 31. (csütörtök) 8.00-14.00 2016. január 1 - 3-ig (péntektől vasárnapig) ZÁRVA

tovább olvasom
Adventi egyetemi koncert
Kultúra, közélet
2015. december 17-én 19.30 órakor a Székesegyházban a XIII. Pécsi Advent keretében az egyetemi koncerten W. A. Mozart Requiemje hangzik fel.

tovább olvasom
Prof. Dr. Anna Schmid előadása a gyermekvédelemről
Rendezvények, programok
2015. december 10-én 12.30 órai kezdettel Anna Schmid professzor asszony (Zurich University of Applied Sciences) tart előadást "Child Protection – Comparative Approach"  címmel az Óriás Nándor előadóteremben.

tovább olvasom
Gyakornoki hely
Pályázatok, karrier
Az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont pécsi irodája gyakornoki felhívást tett közzé a tavaszi szemeszterre. A pályázatok beadási határideje 2015. december 10.

tovább olvasom
Nő a vidéki jogi karok jelentősége
Kultúra, közélet
A jogászképzés színvonalát emelő ösztöndíjprogramokat indít jövőre az Igazságügyi Minisztérium - közölte Trócsányi László, a tárca vezetője Szegeden, ahol a jogi karok képviselőivel folytatott egyeztetést. A miniszter hangsúlyozta, a vidék népességmegtartó képessége, a vidéki értelmiség képzése szempontjából rendkívül fontos az az öt jogi kar, amely nem a fővárosban működik.

tovább olvasom