PTE Nyitott Egyetem programajánló
Egyetemi hírek
A Nyitott Egyetem következő előadását február 9-én Dr. Majdán János történész tartja „A magyar közlekedés története a postakocsitól az elektromos autóig” címmel.

tovább olvasom
Budapesti Jogász- és Tudósbál, Praesens-díj
Kultúra, közélet
2016. február 13-án rendezik a CLXXXIV. Wolters Kluwer Budapesti Jogász-és Tudósbált, amelynek helyszíne a fővárosi Marriott Hotel Budapest Bálterme. A hazai jogásztársadalom mellett az est vendégei a tudományok művelői, a kutatók és egyetemi tanárok asztaltársaságai. Az estélyen újra átadják a Budapesti Jogászbál által alapított Praesens-díjat, amelyre a szervezők még 2016. február 8-ig várják a pályaműveket.

tovább olvasom
Komplex jogvédelem kurzus
Egyetemi hírek
Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése keretében a következő szemeszterben a PTE több karán is meghirdetik a Komplex jogvédelem című választható tantárgyat. A kurzus gyakorlati, esetorientált jogvédelmi ismereteket közvetít az egészségügyi, szociális szféra és a gyermekvédelem világából.

tovább olvasom
A pécsi jogi kar értékeiről
Kari hírek
"A pécsi jogász etikus, kreatív, változásokra és változtatásokra kész, kritikusan gondolkodó, komplex problémák megoldására képes, új célokat megfogalmazó szakember" - vallja karunk dékánja a bama.hu-n megjelent interjúban.

tovább olvasom
Tüke-díjjal tüntették ki Ádám Antal professor emeritust
Kultúra, közélet
Két pécsi professzor, Dr. Ádám Antal (PTE ÁJK) és Dr. Nagy Imre (PTE BTK) vehették át idén a pécsi polgárok javaslatai és szavazatai alapján a Tüke-díjat.

tovább olvasom
Méltányossági vizsgák
Kari hírek
Méltányossági vizsgaidőpontok és helyszínek a 2015-2016 I. félévében.

tovább olvasom
Nyílt nap a pécsi jogi karon
Kari hírek
Szeretnéd tudni, milyen pécsi jogásznak lenni? Akkor tölts velünk egy napot a pécsi jogi karon!

tovább olvasom
Óriás Nándor díj odaítélése
Kari hírek
Az Óriás Nándor Alapítvány kuratóriuma 2015-ben Hohmann Balázsnak ítélte az Óriás Nándor-díjat.

tovább olvasom