Újabb pécsi professzor az akadémikusok között
Kari hírek
Az Akadémikusok Gyűlése hétfői zárt ülése az MTA levelező tagjává választotta Dr. Kiss Györgyöt, a PTE ÁJK egyetemi tanárát, a Munkajogi és Társadalombiztosítási Jogi Tanszék munkatársát, ezzel a PTE ÁJK-n működő akadémikusok létszáma három főre bővült. (Dr. Korinek László egyetemi tanár 2007-től az MTA levelező, 2013-tól rendes tagja, míg karunk dékánja, Dr. Kecskés László egyetemi tanár 2013-ban vált az MTA levelező tagjává.)

tovább olvasom
Belga vendégelőadó a karon
Kari hírek
Május 2-án karunkon tesz látogatást Jean-François Gerkens, a Liège-i jogi kar professzora.

tovább olvasom
Középpontban a jogklinika
Kari hírek
A PTE ÁJK Jogklinikai Programja a PILnet Alapítvány támogatásával 2016. április 21-én, 15 órai kezdettel konferenciát és kerekasztal beszélgetést szervezett a gyakorlati jogi képzés lehetséges irányairól „A gyakorlati jogi képzés és akadémiai képzés együttes megvalósítása, középpontban a jogklinika” címmel.

tovább olvasom
PTE Nyitott Egyetem programajánló
Egyetemi hírek
A Nyitott Egyetem következő előadását május 3-án Zagorácz Márk építész tartja „BIM - innovatív technológiák az építőiparban” címmel.

tovább olvasom
Freedom, Security and Justice – Crossing Borders
Kari hírek
Az Európa Központ szervezésében 2016. 04. 11. és 2016. 04. 15. között ismét a PTE ÁJK volt a házigazdája az immáron negyedik éve megrendezett „Freedom, Security and Justice – Crossing Borders” elnevezésű, angol nyelvű nemzetközi oktatási programnak.

tovább olvasom
Ügyvédjelölti és gyakornoki állás
Pályázatok, karrier
Budapesti illetve budaörsi munkavégzési helyre keresnek olyan agilis és a szakma iránt érdeklődő joghallgatót vagy jogászt, aki szeretné sokszínű, változatos munkával, profi irodai környezetben dolgozó dinamikus csapatban elsajátítani az ügyvédi szakmát. Szívesen fogadnak angolul vagy németül beszélő diákokat is szakmai  gyakorlatra.

tovább olvasom
PAB meghívó - A retorika tendenciái
Rendezvények, programok
A Pécsi Akadémiai Bizottság (PAB) IX. Gazdaság- és Jogtudományok Szakbizottsága Bűnügyi Tudományok Munkabizottsága tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a „A retorika tendenciái” című tudományos ülésére.

tovább olvasom
A perbeszédverseny kari fordulójáról
Kari hírek
Az Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny kari fordulójára 2016. április 12-én 14 órai kezdettel került sor a PTE ÁJK Óriás Nándor előadótermében. Ügyész kategóriában Fetzer Ralf, ügyvéd kategóriában Meilinger Csaba ért el első helyezést, amely egyúttal azt is jelenti, hogy ők fogják képviselni a kart a debreceni országos döntőn.

tovább olvasom