Gyakornoki hely
Pályázatok, karrier
Az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont pécsi irodája gyakornoki felhívást tett közzé a tavaszi szemeszterre. A pályázatok beadási határideje 2015. december 10.

tovább olvasom
Nő a vidéki jogi karok jelentősége
Kultúra, közélet
A jogászképzés színvonalát emelő ösztöndíjprogramokat indít jövőre az Igazságügyi Minisztérium - közölte Trócsányi László, a tárca vezetője Szegeden, ahol a jogi karok képviselőivel folytatott egyeztetést. A miniszter hangsúlyozta, a vidék népességmegtartó képessége, a vidéki értelmiség képzése szempontjából rendkívül fontos az az öt jogi kar, amely nem a fővárosban működik.

tovább olvasom
PTE Nyitott Egyetem programajánló
Egyetemi hírek
A Nyitott Egyetem következő előadását december 1-én Dr. Vas Bence  gitárművész tartja „Genfi Zoltárok, Kórus- és lantfeldolgozások a XVI. században” címmel.

tovább olvasom
Pro Scientia Aranyérem és Mestertanár Aranyérem kitüntetés
Kari hírek
2015. november 19-én a XXXII. OTDK ünnepélyes záróülésén a Magyar Tudományos Akadémián Hohmann Balázs, a PTE ÁJK hallgatója Pro Scientia Aranyérem, míg Dr. Béli Gábor, a PTE ÁJK Jogtörténeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült. Szívből gratulálunk!

tovább olvasom
"PTE 650” jubileum
Egyetemi hírek
A Pécsi Tudományegyetem 2017. szeptember 1-jén ünnepli alapításának 650. évfordulóját, aminek alkalmából az intézmény Pécs városa, a Dél-Dunántúl és Magyarország számára is jelentős jubileumi ünnepségsorozatot tervez.

tovább olvasom
Elindult a Neptun Tanulmányi Rendszer
Kari hírek
A NEPTUN Tanulmányi Rendszerre való átállás 2015. november 17-én megtörtént.

tovább olvasom
Gyászhír
Kari hírek
A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Idegen Nyelvi Lektorátusa mély megrendüléssel tudatja, hogy volt munkatársunk Dr. Dieszler László egyetemi adjunktus 2015. október 23-án életének 85. évében türelemmel viselt hosszú betegségben elhunyt.

tovább olvasom
Az Óriás Nándor Alapítvány pályázati felhívása
Pályázatok, karrier
Az Óriás Nándor Alapítvány a Jogászképzésért alapítványi kuratóriuma idén is pályázati felhívást tesz közzé az Óriás Nándor-díj elnyerésére.

tovább olvasom