Ismét joghallgatók a PTE tehetségkövetei között
Kari hírek
December elsején adták át a Pécsi Tudományegyetemen az Átütő Tehetség és a Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjakat, továbbá a SZINAPSZIS hallgatói mentor elismeréseket, amelyek elnyerői között idén is ott van karunk számos hallgatója.

tovább olvasom
Visegrádi Ösztöndíjak
Pályázatok, karrier
A Visegrad Scholarship Program – VSP magiszteri, doktorandusz és más posztgraduális képzésekre kiírt aktuális felhívásaira (posztmagiszteri tanulmányi, vagy kutatási projektek) 2017. január 31-i határidővel lehet pályázni.

tovább olvasom
Szakirányú továbbképzések keresztféléves indítással
Kari hírek
A PTE ÁJK egyes népszerű szakirányú továbbképzéseit 2017. márciusi kezdéssel, keresztfélévben is indítja. A jelentkezési határidő: 2017. február 28.

tovább olvasom
Rend- és katasztrófavédelmi konferencia az ÁJK-n
Rendezvények, programok
Második alkalommal került sor a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Karunk közös szervezésében rend- és katasztrófavédelmi konferenciára, idén "Rendvédelmi és katasztrófavédelmi - jogi és igazgatási - kihívások és válaszok az elmúlt időszak tapasztalatai tükrében" címmel.

tovább olvasom
PTE Nyitott Egyetem programajánló
Egyetemi hírek
A Nyitott Egyetem következő előadását december 6-án Dr. Timár Katalin kurátor, művészettörténész tartja „Amit pénzért csinálunk: a kortárs képzőművészet és a munka” címmel.

tovább olvasom
Civil and Political Rights – Nemzetközi konferencia Moszkvában
Kari hírek
Karunk két oktatója, egy doktorandusza és három graduális hallgatója angol nyelvű nemzetközi konferencián vett részt Oroszországban, Moszkvában 2016. november 22-26. között, a National Research University – Higher School of Economics jogi karán, a Konrad Adenauer Stiftung szervezésében.

tovább olvasom
Az Óriás Nándor Alapítvány pályázati felhívása
Pályázatok, karrier
Az Óriás Nándor Alapítvány a Jogászképzésért alapítványi kuratóriuma idén is pályázati felhívást tesz közzé az Óriás Nándor-díj elnyerésére.

tovább olvasom
A büntetőjog válaszai a századelő bűnözésének újabb szerveződési formáira
Rendezvények, programok
A Büntetőjogi és Kriminológiai Kutatóintézet 2016. november 29-én 10.00 órától egész napos konferenciát szervez, amelynek helyszíne a PTE ÁJK Óriás Nándor előadóterme.

tovább olvasom