Új Nemzeti Kiválóság Program 2016
Pályázatok, karrier
Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) Magyarország Kormánya által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram. Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.

tovább olvasom
Rangos részvétel a GASI konferenciáján
Kari hírek
Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték a Global Awareness Society International 25. nemzetközi konferenciáját, amelynek kiemelt felkért előadója volt Hohmann Balázs, karunk hallgatója.

tovább olvasom
A magyar családjog jelene - Weiss Emilia Emlékpályázat
Pályázatok, karrier
A HVG-ORAC Kiadó és a Családi Jog folyóirat szerkesztőbizottsága – az Alapítvány az új Polgári Törvénykönyvért támogatása mellett – tanulmányírói pályázatot ír ki Weiss Emilia emlékére egyetemi hallgatók és 35. életévüket még be nem töltött fiatal jogászok részére.

tovább olvasom
Köztársasági Ösztöndíj felhívás a 2016/2017-es tanévre
Pályázatok, karrier
Az Állam- és Jogtudományi Kar Pályázati- és Ösztöndíj Bizottsága felhívást tesz közzé Köztársasági Ösztöndíj pályázatra a 2016/2017-es tanévre.

tovább olvasom
Korinek László köszöntése
Rendezvények, programok
2016. május 30-án 11.30 órai kezdettel kerül sor a PTE ÁJK Kriminológiai és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszékének professzora,  Prof. Dr. Korinek László egyetemi tanár, az MTA rendes tagja 70. születésnapja alkalmából tartandó ünnepségre a Dr. Halasy-Nagy József Aulában.

tovább olvasom
Kari TDK konferencia
Kari hírek
A PTE ÁJK-n 2016. június 20-22-én rendezzük a kari TDK konferenciát, ami egyúttal a 2017. évi XXXIII. OTDK első fordulóját jelentő minősítő (válogató) fórum is. Már rögzítettük az egyes tagozatok időpontjait és helyszíneit is.

tovább olvasom
Pályázati felhívás a Kar doktori képzésére
Doktori Iskola hírei
A PTE Állam- és Jogtudományi Karának Doktori Iskolája közzétette a 2016/17. tanév tudományos doktori (PhD) képzésére vonatkozó pályázati felhívását.

tovább olvasom
Dobogós hely az országos perbeszédversenyen
Kari hírek
A 2016. május 6-án megrendezett Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny döntőjén ügyvéd kategóriában Meilinger Csaba, karunk hallgatója harmadik helyezést ért el. Gratulálunk!

tovább olvasom