Civil and Political Rights – Nemzetközi konferencia Moszkvában
Kari hírek
Karunk két oktatója, egy doktorandusza és három graduális hallgatója angol nyelvű nemzetközi konferencián vett részt Oroszországban, Moszkvában 2016. november 22-26. között, a National Research University – Higher School of Economics jogi karán, a Konrad Adenauer Stiftung szervezésében.

tovább olvasom
Az Óriás Nándor Alapítvány pályázati felhívása
Pályázatok, karrier
Az Óriás Nándor Alapítvány a Jogászképzésért alapítványi kuratóriuma idén is pályázati felhívást tesz közzé az Óriás Nándor-díj elnyerésére.

tovább olvasom
A büntetőjog válaszai a századelő bűnözésének újabb szerveződési formáira
Rendezvények, programok
A Büntetőjogi és Kriminológiai Kutatóintézet 2016. november 29-én 10.00 órától egész napos konferenciát szervez, amelynek helyszíne a PTE ÁJK Óriás Nándor előadóterme.

tovább olvasom
Tájékoztató a 2018. szeptember 1-ig záróvizsgát tehető volt hallgatóknak
Kari hírek
A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv.) 112. § (1) bekezdése alapján azok a volt hallgatók, akik 2016. szeptember 1-jéig végbizonyítványt szereztek a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti valamely képzésben, 2018. szeptember 1-jéig tehetnek záróvizsgát. Azokat volt hallgatóinkat, akik 2005 előtt indult képzési programon szereztek abszolutóriumot, de nem teljesítették a záróvizsgát, tájékoztatjuk a záróvizsgára jelentkezés menetéről, a további szükséges információk elérhetőségeiről.

tovább olvasom
Az ügyvédség jelenkori kihívásairól a Pécsi Ügyvédi Kamara titkárával
Rendezvények, programok
Az "Ügyvédek egykor és ma" szemináriumhoz kapcsolódóan 2016. november 29-én (kedden) 16.30-18.00 óra között vendégünk lesz Dr. Nagy Róbert, a Pécsi Ügyvédi Kamara titkára. Az előadásra és beszélgetésre szeretettel várjuk a hallgatóságot bármely évfolyamról!

tovább olvasom
A PTE ÁJK hallgatója nyerte az országos magánjogi érvelési versenyt
Kari hírek
Priol Kinga, karunk negyedéves hallgatója nyerte a 2016. november 9-10-én Budapesten megrendezett Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt.

tovább olvasom
Új szakirányú továbbképzések!
Kari hírek
Mediátor szakirányú továbbképzés valamint Fiatalkorúak ügyeinek szakjogásza szakirányú képzés indítását tervezzük a 2017/2018-as tanévben!

tovább olvasom
„1956 és nemzetközi környezete” - konferenciafelhívás
Doktori Iskola hírei
A Külügyi és Külgazdasági Intézet az 1956-os Emlékévhez kapcsolódóan „1956 és nemzetközi környezete” címmel tudományos konferenciát rendez 2016. december 8-án, Budapesten.

tovább olvasom