Kriszbacher Ildikó ösztöndíj
Pályázatok, karrier
A PTE a 2017/2018-as tanévre ismét pályázatot írt ki a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Ösztöndíj elnyerésére.

tovább olvasom
Szakmai gyakorlat a Külügyi és Külgazdasági Intézetben
Pályázatok, karrier
A Külügyi és Külgazdasági Intézet 12 hetes szakmai önkéntes lehetőséget biztosít egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint doktoranduszok számára, mely a korábbi gyakornoki program folytatása.

tovább olvasom
Magyar Felsőoktatás Napja Díszünnepség - PTE 650 Jubileum
Egyetemi hírek
2017. szeptember 1-jén 10.00 órakor kezdődik a PTE Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülése és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ünnepi Közgyűlése. Szeptember 2-án kerül sor a 650 Jubileumi PTE Napra.

tovább olvasom
Jogász nappali - beiratkozás és orientációs nap
Kari hírek
A nappali munkarendű joghallgatóknak 2017. szeptember 4. 11.00-tól a  Molnár Kálmán előadóban lesz az orientációs nap és a beiratkozás. Az ünnepélyes tanévnyitóra szeptember 5-én kerül sor.

tovább olvasom
Jubileumi labdarúgó mérkőzés
Egyetemi hírek
A PTE ÁJK és a PTE PEAC kezdeményezésére exkluzív sporteseményre kerül sor 2017. augusztus 31-én: a PTE 650 Jubileumi év eseményeihez kapcsolódva Pécsre érkezik barátságos mérkőzésre Magyarország legismertebb és legeredményesebb focicsapata a „Fradi”.

tovább olvasom
A pécsi jogászképzés történetének szakaszai és íve
Rendezvények, programok
A fenti címmel Dr. Kecskés László egyetemi tanár, akadémikus tartja a Nyitott Egyetem következő előadását szeptember 12-én.

tovább olvasom
Model ASEM pályázat
Pályázatok, karrier
Az Ázsia- Európa Találkozó (ASEM) 30 európai és 21 ázsiai országot, illetve az Európai Uniót tömörítő szervezet 8. alkalommal hirdeti meg a Model ASEM pályázatot, amelynek célja, hogy egyetemi hallgatók betekintést nyerjenek a nemzetközi diplomáciai tárgyalások világába.

tovább olvasom
Elhunyt Dr. Lábady Tamás
Kari hírek
A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának kollektívája mély megrendüléssel tudatja, hogy Dr. Lábady Tamás, az Alkotmánybíróság volt tagja, helyettes elnöke, a Pécsi Ítélőtábla egykori elnöke, a polgári jogtudomány kiemelkedő képviselője, címzetes egyetemi tanár, Karunk volt hallgatója és oktatója 2017. augusztus 11-én, életének 73. évében elhunyt.

tovább olvasom