Felhívás Nemzetközi Médiajogi Perbeszédversenyre
Pályázatok, karrier
Karunk nevezni kíván a 2018-2019 Monroe E. Price Media Law Moot Court Médiajogi Perbeszédversenyen, amelyen a Kart egy maximum 6 fő csapat képviselheti. A csapatba a jelentkezési határidő: 2018. szeptember 24.

tovább olvasom
Idén is Kutatók Éjszakája
Rendezvények, programok
2018. szeptember 28-án 17.00-23.00 óra között ismét izgalmas, interaktív előadások várják a bűnügyek, a kibertér, netán a Star Wars világának jogi problémái, vagy a középkori jog rejtelmei iránt érdeklődőket a jogi kar 48-as téri épületében. Aki időben regisztrál, a nemrég átadott, exkluzív középkori tanteremben is hallgathat előadást!

tovább olvasom
Dr. Bárczi Zoltán EU Közösségi Jog Alapítvány pályázati felhívása
Pályázatok, karrier
A Dr. Bárczi Zoltán EU Közösségi Jog Alapítvány pályázatot hirdet uniós jogi témájú tanulmányok elkészítésére.

tovább olvasom
Elhunyt dr. Gyurkóné Bohuss Sarolta (1940 – 2018)
Kari hírek
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 2018. szeptember 12.-én, életének 78. évében elhunyt dr. Gyurkóné Bohuss Sarolta, a PTE Állam- és Jogtudományi Kar nyugdíjas oktatója.

tovább olvasom
IM Jogászösztöndíj
Pályázatok, karrier
Megjelent az Igazságügyi Minisztérium által támogatott jogászösztöndíjakról szóló pályázati felhívás a 2018-2019-es tanév első félévére vonatkozóan.

tovább olvasom
Könyvbemutató: Erdély jogtörténete
Rendezvények, programok
2018. szeptember 21-én 14.00 órától kerül sor a karon a Veress Emőd által szerkesztett Erdély jogtörténete című kötet bemutatójára, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

tovább olvasom
A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság pályázati felhívása 2018
Pályázatok, karrier
A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság az előző évhez hasonlóan, hagyományteremtő céllal tudományos pályázatot hirdet, amelynek pályázati határideje 2018. november 18.

tovább olvasom
OMAA/AÖU Kuratórium által meghirdetett pályázati lehetőség Ausztriában
Pályázatok, karrier
Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködések támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra.

tovább olvasom