Kari Tudományos Diákköri Konferencia 2018. október 11-12.
Kari hírek
2018. október 11–12-én rendezzük a PTE ÁJK-n a Kari (intézményi) Tudományos Diákköri Konferenciát, amely egyúttal előválogató fordulója a 2019-es OTDK-nak. Az ITDK programja a következő:

tovább olvasom
Baker McKenzie ösztöndíjprogram hallgatók részére
Pályázatok, karrier
A Baker McKenzie Ügyvédi Iroda gyakornoki programot hirdet budapesti irodájának vitarendezési csoportjába.

tovább olvasom
Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület pályázati felhívása
Pályázatok, karrier
A MAGYAR IPARJOGVÉDELMI ÉS SZERZŐI JOGI EGYESÜLET (MIE) pályázatot hirdet egyetemisták és 35 év alatti fiatal szakemberek részére a 2018. november 22-23. között Lillafüreden megrendezésre kerülő szakmai konferencián térítésmentes részvételi lehetőségre és szellemi tulajdoni PhD szemináriumon történő előadás megtartására.

tovább olvasom
Szeretsz és tudsz érvelni? – Itt a helyed! Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny
Pályázatok, karrier
A Dr. Nagy László Alapítvány ötödik alkalommal hirdeti meg a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt, amelyre október 24-ig lehet jelentkezni.

tovább olvasom
Felhívás németországi ösztöndíjra
Pályázatok, karrier
Az Alkotmánybíróság és a Konrad-Adenauer-Stiftung pályázatot hirdet németországi intézménynél töltendő szakmai gyakorlati vagy vendégkutatói ösztöndíj elnyerésére.

tovább olvasom
Amerikai előadó a pécsi Jogi Karon
Rendezvények, programok
2018. október 9. kedden tart előadást James J. Clark a Florida State University College of Social Work dékánja a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

tovább olvasom
Ujvári János diplomadíj-pályázat 2019
Pályázatok, karrier
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2018/2019 tanév őszi félévében végzős hallgatók részére ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj-pályázatot.

tovább olvasom
A jövőben együttműködik a PTE Jogi Kara Paks Város Önkormányzatával
Kari hírek
2018. október 17-én 9:30 órakor ünnepélyes keretek között kerül aláírásra a Pécsi Tudományegyetem és Paks Város Önkormányzata között létrejött megállapodás. Az Állam- és Jogtudományi Kar előkészítő és egyeztető munkájának eredménye az együttműködés, melynek keretében a pécsi Jogi Kar több egyetemi szervezeti egységhez hasonlóan széles körű szakmai munkával támogatja Paks Város Önkormányzatát, ezzel együtt a Paks 2 beruházást.

tovább olvasom