Könyvbemutató: Erdély jogtörténete
Rendezvények, programok
2018. szeptember 21-én 14.00 órától kerül sor a karon a Veress Emőd által szerkesztett Erdély jogtörténete című kötet bemutatójára, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

tovább olvasom
A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság pályázati felhívása 2018
Pályázatok, karrier
A Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság az előző évhez hasonlóan, hagyományteremtő céllal tudományos pályázatot hirdet, amelynek pályázati határideje 2018. november 18.

tovább olvasom
OMAA/AÖU Kuratórium által meghirdetett pályázati lehetőség Ausztriában
Pályázatok, karrier
Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködések támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra.

tovább olvasom
Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj pályázati kiírás a 2018/2019-es tanévre
Pályázatok, karrier
A PTE idén is meghirdeti tehetséges, szakterületükön legkiválóbb hallgatói számára a PTE Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjat (KIÖ).

tovább olvasom
Tanévnyitó ünnepi ülés
Kari hírek
Szeptember 3-án tartottuk a karon a 2018/19. tanév ünnepi tanévnyitó tanácsülését, amelyen köszöntő beszédet mondott Dr. Miseta Attila, a PTE rektora és Dr. Fábián Adrián dékán is, majd a hagyományoknak megfelelően az elsőévesek eskütételére, valamint kitüntetések és elismerések átadására került sor.

tovább olvasom
Ügyvédjelölti állás Budapesten
Pályázatok, karrier
Budapesti ügyvédi iroda állást hirdet gazdasági jogi, munkajogi és ingatlanjogi területek iránt érdeklődő ügyvédjelölt részére.

tovább olvasom
Kuriózumnak számító középkori tantermet adtak át Karunkon
Kari hírek
Olyan egyedülálló egyetemtörténeti tantermet alakítottak ki és adtak át szeptember 3-án délelőtt a PTE Állam- és Jogtudományi Karán, amely Bolognán kívül csak Pécsett található - mondta avatóbeszédében Dr. Korinek László professor emeritus, a tanterem megálmodója.

tovább olvasom
"Creating Future" svájci-magyar gyermekvédelmi együttműködés
Kari hírek
A PTE ÁJK oktatói, Dr. Zeller Judit és Dr. Dudás-Korinek Beáta az elmúlt héten a budapesti Cseppkő Gyermekotthonban jártak, hogy együttműködést készítsenek elő a zürichi ZHAW Hochschule "Creating Future" svájci-magyar gyermekvédelmi programjához való csatlakozásról.

tovább olvasom