Országgyűlés Hivatal pályázata szakmai gyakorlatra
Pályázatok, karrier
Az Országgyűlés Hivatal szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít a 2019-es tavaszi félévben is.

tovább olvasom
PTE Nyitott Egyetem programajánló
Egyetemi hírek
A Nyitott Egyetem következő előadásai december 4-én: Dr. Raffay Endre „Elválasztottam és megszenteltem e helyet (…). – Templomok és stíluskorok” és Dr. Balatoni Sándor „Fel nagy örömre! – Karácsonyi dallamok megjelenése a magyar orgonazenében”

tovább olvasom
Műhelybeszélgetés a jogalkotásról
Rendezvények, programok
2018. november 27-én a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán a jogalkotás témakörében szakmai műhelybeszélgetést folytat Trócsányi László, igazságügyi miniszter, egyetemi tanár, valamint Petrétei József egyetemi tanár. A beszélgetésen az igazságszolgáltatással és a közigazgatási bíróságokkal kapcsolatos reformmal összefüggő kérdéseket is érintik.

tovább olvasom
Karunk hallgatója lett a LEXI - AI Generation a nemzetközi győztese
Kari hírek
Hét ország pályázói indultak az iLex és az IBM közösen szervezett mesterséges intelligencia programozó versenyén. Karunk hallgatója, Bárdos Kata lett a verseny győztese.

tovább olvasom
Campus Mundi ösztöndíj 2019/2020-as tanévre
Pályázatok, karrier
A Tempus Közalapítvány Campus Mundi ösztöndíjra vonatkozó pályázatot hirdet felsőoktatási hallgatók számára, államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzésre, a 2019/20-as tanévre, Stipendium Hungaricum országokba.

tovább olvasom
CEEPUS Freemover hallgatói és oktatói ösztöndíjak: 2018/2019
Pályázatok, karrier
A 2018/2019-es tanév tavaszi félévére szóló CEEPUS Freemover hallgatói és oktatói mobilitási ösztöndíj-lehetőségek már elérhetőek.

tovább olvasom
OECD Young Associates Program
Pályázatok, karrier
A párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megnyitotta a 2019-2021-es toborzási fordulóját Young Associates Program (YAP)-nak.

tovább olvasom
Felhívás nemzetközi jogi jogesetmegoldó versenyre
Kari hírek
A 2018/19. tanévben újra megrendezik az immár IX. Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Versenyt, amelyre a nemzetközi jog tárgyat már teljesített, vagy azt jelenleg tanuló hallgatók jelentkezhetnek.

tovább olvasom