Tudománynépszerűsítő flashmob a karon

Kategória: Kari hírek
2016. February 10.

"Ez az egész nem is nehéz" - harsogták tegnap délelőtt a hangszórók a Molnár Kálmán előadóterem előtti aulában a PTE ÁJK 48-as téri épületében.

A FEL! a Pro Scientia Aranyérmesekkel - Tudománnyal a FELelős társadalomért című projektje keretében a PSAT (Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület) villámcsődülettel lepte meg a jogi kar hallgatóit, dolgozóit. Az egyetemisták (többségük diákkörös), gimnazisták, doktoranduszok, aranyérmesek és oktató kollégák közreműködésével előadott táncos produkció alapvető célja a tudomány népszerűsítése volt. "Az a tiéd, amit megélsz, gyere te lépsz, ma döntsd le a falakat hát!" - szólt a dal, mintegy buzdítva a hallgatóságot, hogy az előrelépéshez mindig aktív részvételre, érdeklődő hozzáállásra van szükség, a formával (vagy inkább formabontással) pedig utalva arra, hogy az egyetemi, kutatói lét nem csupán unalmas "tudóskodás", henem érdekes, változatos elfoglaltság.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett a „Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősségvállalását elősegítő programok támogatása” címmel kiírt pályázatának (NTP-FTH-M-15-0002) támogatásával valósult meg.

EMMI logó EMET logó NTP logó

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon