Szolidaritási nyilatkozat

Kategória: Kari hírek
2018. April 23.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar oktatóinak, kutatóinak és dolgozóinak közleménye:

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának valamennyi oktatója, kutatója és dolgozója megdöbbenéssel fogadta a Figyelő című sajtóorgánumban a közelmúltban megjelent írást, amely az úgynevezett „Soros-zsoldosokat” listázta. Egyetemi polgárokként mindig kiálltunk és kiállunk a jogállamiság, a demokratikus értékrendszer és az emberi jogok védelme mellett, oktatási tevékenységünk során ezt az értékrendet kívánjuk átadni tanítványainknak. Ezért a listázás és ez által a gyűlöletkeltés valamennyi formáját mélységesen elítéljük.

Karunk szolidaritásáról biztosítja dr. Zeller Judit adjunktus asszonyt, akit a cikk név szerint említ. Kolléganőnket odaadó családanyaként ismerjük, aki lelkiismeretes oktatói tevékenysége mellett, civil szervezetben betöltött funkciójából eredően az alapvető jogaiban sértett emberek érdekeit védi, munkája során önzetlenül dolgozik azért, hogy mindenki a lehetőségeihez képest segítséget kaphasson alapjogait ért sérelmeivel összefüggésben. Bár maximálisan támogatjuk a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságát, de valljuk és oktatjuk azt is, hogy a sajtó nem lehet eszköze a gyűlöletkeltésnek.

Teljes támogatásunkról biztosítjuk kollégánkat, és bízunk benne, hogy a jövőben az ilyen és ehhez hasonló gyűlöletkeltésre alkalmas írások nem jelennek meg.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatói, kutatói és dolgozói

Pécs, 2018. április 21.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon