Rangos részvétel a GASI konferenciáján

Kategória: Kari hírek
2016. June 03.

Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték a Global Awareness Society International 25. nemzetközi konferenciáját, amelynek kiemelt felkért előadója volt Hohmann Balázs, karunk hallgatója.

A GASI nemzetközi szervezet fő profilja a globális tudatosság elemzése, és a globális kihívások tudományos kutatásának nemzetközi összefogása. A szervezet központja az Amerikai Egyesült Államokban, Pennsylvaniában, a Bloomsburg-i egyetemen van. A GASI tagjai évente összegyűlnek egy konferencia keretében, amelyet minden évben máshol rendeznek meg; idén Magyarország adott otthont a rendezvénynek (részben annak is köszönhetően, hogy az előző években a PTE nagy delegációval képviselte magát a konferenciákon).

A négynapos konferenciára (május 26-29.) a világ összes kontinenséről érkezett mintegy 60 fő kutató idén "Growing Up in a Globalized World" címmel és témakörben cserélt tapasztalatot. 

Hohmann Balázst a konferencia szervezőbizottsága kérte fel, hogy kiemelkedő eredményeire és a hazai környezeti szemléletformálásban betöltött szerepe okán beszéljen munkájáról, a jog és a környezetvédelem szintéziséről, a hazai helyzetről. Ennek keretében a rendezvényen beszédet és tudományos előadást is tartott.

A konferencia programja letölthető. >>

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon