Különdíj és emléklap az Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny döntőjében

Kategória: Kari hírek
2017. May 11.

Az ügyész kategóriában induló hallgatónk Udvardy-Szabó Gergely különdíjat vehetett át, Fürnstálh Melánia teljesítményét pedig védő kategóriában emléklappal értékelték a 2017. május 5-én Budapesten megrendezett Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny döntőjében.

Udvardy-Szabó Gergely az alábbiak szerint számolt be az Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny döntőjéről.

„A verseny lebonyolítása nagyon profi volt, mindenkinek percre pontosan ugyanannyi idő jutott a jogeset kidolgozására. Az eseménynek a jogalkalmazás csúcsa, a rendkívül impozáns Magyar Kúria adott otthont, aminek tárgyalójában a perbeszédet előadni megtiszteltetés volt. 8 egyetem 16 hallgatója mérettetett meg az eseményen, ahol mi Pécsiek jól megálltuk a helyünket (én az ügyész kategóriában különdíjat kaptam, Fürnstálh Melánia pedig a védő kategóriában emléklapot vehetett át) egy nagyon felkészített és erős mezőnyben. A jogeset meglehetősen egyszerűnek tűnt: két fiatalkorú, Rómeó és Júlia szerepét felöltve öngyilkosságot kísérelt meg, amelynek családi és szerelmi tragédia lett a vége. Az eset megoldásához a Btk., és a Be. mellett a Kúria két jogegységi határozatát is fel kellett dolgozni. Az értékelés során - véleményem szerint - az anyagi jogi megoldások nagyobb szerepet kaptak, a retorikai készségek megcsillogtatása helyett.”

A zsűri tagjai Dr. Székely Ákos (a Kúria Büntető Kollégiumának vezetője), Dr. Sódor István (főosztályvezető ügyész, Legfőbb Ügyészség), és Dr. Mile Attila István (ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara Etikai Bizottságának tagja) volt.

A díjátadás fényét emelte, hogy azt a TV2 tudósította.

Gratulálunk!

Bízunk benne, hogy jövőre is szép eredményt érnek majd el a PTE hallgatói az Országos Büntetőjogi Perbeszédversenyen!

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon