Középpontban a jogklinika

Kategória: Kari hírek
2016. April 28.

A PTE ÁJK Jogklinikai Programja a PILnet Alapítvány támogatásával 2016. április 21-én, 15 órai kezdettel konferenciát és kerekasztal beszélgetést szervezett a gyakorlati jogi képzés lehetséges irányairól „A gyakorlati jogi képzés és akadémiai képzés együttes megvalósítása, középpontban a jogklinika” címmel.

A rendezvényen részt vettek a PILnet Alapítvány, a Pécsi Ítélőtábla, a Pécsi Törvényszék, a Baranya Megyei Főügyészség, a Dentons LLP nemzetközi ügyvédi iroda, a PTE Külügyi Igazgatóság, az Állam- és Jogtudományi Kar és a jogtudomány jeles képviselői és a Jogklinika hallgatói.

A Jogklinikai Program jelenleg áttörés előtt áll: a Campus Legal Aid Clinic alprogramjának köszönhetően a jogászhallgatók szakmai felügyelet mellett folyamatos jogi segítségnyújtási lehetőséget biztosíthatnak az egyetem diákjainak és szervezeteinek, miközben a folyamatosan szerveződő gyakorlati lehetőségek mentén lehetőség van a jogi képzés szakmai gyakorlatának átalakítására, a jó gyakorlatok kiterjesztésére.

A jogklinikai program szerves részét képezi a közérdekű jogászkodás bemutatása és a rászorulók joghoz jutásának elősegítése. Ennek gyakorlati megvalósításáról Dr. Barabás Tamás, a PILnet Alapítvány vezető jogásza, a Magyar Pro Bono Központ Munkatársa és a jogklinikai program támogatásában eminens szerepet játszó szervezet képviselője tartott előadást, amit tudományos vita követett.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon