Karunk hallgatója az 5. Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyen győztese

Kategória: Kari hírek
2018. November 12.

A Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyen idén Suhajda Máté, karunk ötödéves joghallgatója diadalmaskodott!

A tragikusan fiatalon elhunyt ügyvéd, Dr. Nagy László nevét viselő országos érvelési versenyt idén immár ötödik alkalommal rendezték meg. A versenyre a beugró feladat megoldását 20 nő és 20 férfi joghallgató nyújtotta be. A jelentkezők közül 16-an jutottak be a 2018. november 7-8. között megrendezésre kerülő szóbeli versenyre. A döntő második napján már csak a legjobb négy versenyző küzdött, közülük pedig Suhajda Máté került ki győztesen.

Ugyanezen a versenyen két éve szintén pécsi versenyző, Priol Kinga lett az első helyezett, aki jelenleg már a PTE ÁJK Római Jogi Tanszékén dolgozik tanársegédként.

dr. Siegler Konrád ügyvéd, az alapítvány egyik alapítója elmondta - a versenyen a joghallgatók szóbeli érvelési képessége kerül előtérbe, amihez a jogi felkészültség mellett számos egyéb képességre, így taktikai érzékre, bátorságra, magabiztosságra és szellemességre is szükség van.

Suhajda Máté óriási kihívásként élte meg a versengést, sokat tanult versenytársaitól a két nap alatt és rengeteg visszajelzést kapott az egyes fordulókban a zsűri tagjaitól.

Kép forrása: https://jogaszvilag.hu/szakma/pecsi-joghallgato-gyozelme-az-5-dr-nagy-laszlo-maganjogi-ervelesi-versenyen

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon