Kajtár István ünneplése 65. születésnapja alkalmából

Kategória: Kari hírek
2016. October 05.

2016. szeptember 30-án kora délután a PTE Állam- és Jogtudományi Karán ünnepségen köszöntöttük Dr. Kajtár István professor emeritust 65. születésnapja alkalmából.

Dr. Béli Gábor, a Jogtörténeti Tanszék tanszékvezető egyetemi docense stílszerűen latinul üdvözölte a Halasy-Nagy Aulában összegyűlteket, és elsőként Prof. Dr. Kecskés László dékánnak adta át a szót. A dékáni köszöntést követően a szakma, a "jogtörténész céh" képviseletében laudációt mondott Dr. Révész T. Mihály, a Széchenyi István egyetem címzetes egyetemi tanára, majd Dr. Markus Steppan, a grazi Karl-Franzens-Universität egyetemi tanára köszöntötte Kajtár Istvánt.

A Szent István Akadémia  levélben megküldött jókívánságainak felolvasását követően a Jogtörténeti Tanszék munkatársai, Dr. Korsósné Dr. Delacasse Krisztina és Dr. Herger Csabáné adták át  – úgy is mint társszerkesztők – az "Ut juris ordo exigit" címmel megjelent ünnepi kötetet az ünnepeltnek. A Pécsi Tudományegyetem Közhasznú Alapítvány és magánszemélyek támogatásával elkészült tanulmánykötet a professzor- és pályatársak, a hazai jogtörténeti műhelyek jeles képviselői, továbbá a pécsi karon oktató kollégák, barátok és tanítványok Kajtár István előtt tisztelgő harminc tanulmányát tartalmazza.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon