Hallgatói rangsorban a legjobb vidéki jogi kar a PTE ÁJK

Kategória: Kari hírek
2018. December 14.

A jogtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorban a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a harmadik helyezést érte el, így a legjobb vidéki képzőhely lett.

A HVG felsőoktatási rangsora a 2019-es évre is kihirdetésre került. A mérés számos szempontot figyelembe vett, így az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Az idei évben a pécsi Jogi Kar hallgatói rangsorban a harmadik helyezést érte el az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem után, így a legjobb vidéki jogtudományi képzőhely lett.

A pécsi Jogi Kar folyamatos támogatást kíván nyújtani a tehetséges hallgatók számára, hogy Európa-szerte kamatoztatni tudják megszerzett tudásukat. Kiemelkedő szakmai fejlődési lehetőséget biztosít, támogatja a tudományos pályára készülő hallgatóit, valamint szakmai kompetenciák átadásával szolgálja a köz- és magánszektorban elhelyezkedni kívánó hallgatóinkat is. Ennek eredménye, hogy jogtudományi versenyeken mindig előkelő helyen szerepelnek hallgatói.

Oktatói rangsorban a Pécsi Tudományegyetem Állami- és Jogtudományi Kara az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel holtversenyben a negyedik rang besoroláson osztozik.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon